Már megint megjelent egyben az egész Twin Peaks, aminek következtében mindenféle promórendezvények vannak mostanság, aminek következtében pedig már megint majdnem annyit beszélnek a '90-es évek legelejének kultsorozatáról, mint amikor először ment a tévében (na jó, ez kicsit túlzás, de mi azért szeretnénk, hogy így legyen). A Twin Peaks rengeteg mindennel vonzotta a nézőket: elsősorban persze az izgalmas-szövevényes sztorival, de ezen kívül művészi is volt, humoros is és szinte minden ízében szokatlan. Meg persze bevetették a legkézenfekvőbb eszközt is: Twin Peaks tele volt bombanőkkel, bár mindegyik egy kicsit másféleképpen volt szexi. Ebben a heti trendben mi bemutatjuk a hat nőt és a hatféle stílust, ön pedig megmondhatja, hogy ki a kedvence. Nem lesz egyszerű választani.

Laura Palmer

Nyilván a sorozat legfontosabb szereplőjével kell kezdenünk, Laura Palmerrel, aki azonban élőben soha nem jelent meg a Twin Peaksben, tekintve, hogy azzal kezdődik az egész sztori, hogy megtalálják a hulláját. A tévétörténelem egyik leghíresebb, leglenyűgözőbb, legsokkolóbb képe ez: Laura Palmer a tóparton, meztelenül, nejlonba csavarva. A titokzatos és tragikus sorsú szőke diáklányt később fotókon, álmokban, sőt egy videófelvételen is látjuk rendes ruhában, de a rajongók szerint a Sheryl Lee által alakított karakter igazi, meghatározó öltözéke a nejlon. Természetesen több fotót is mutatunk róla a képösszeállításban, kattintson!

Donna Hayward

Laura Palmer legjobb barátnője a történet szerint Donna Hayward, akit a sorozatban egy okos, csinos, jótanuló, visszafogott lányként ismerünk meg. Persze aztán a Twin Peaks készítői nem hagyták kihasználatlanul Lara Flynn Boyle színésznő adottságait, és Donna később egyre több jelenetben mutatta meg vagány, vagy egyenesen vad oldalát. Ezzel párhuzamosan nagy és színes pulóvereit bőrdzsekire és feszülős nadrágra cseréli, egy legendás jelenetben napszemüvegben és dohányozva látogatja meg a pasiját a börtönben. Twin Peaksben senki sem az, aminek látszik – Donna sem.

Shelly Johnson

Twin Peaksben a helyiek a RR (ejtsd: Dupla R) nevű kávézóba járnak pitézni. Itt pincérnősködik a hatalmas hajú Shelly Johnson, akit a máig gyönyörű Mädchen Amick játszott. Shellyt sajnos civilben a szerepének megfelelően olcsó, egyszerű, szegényes ruhákba öltöztették, de neki szerencsére elég volt egy pincérnői egyenruha is ahhoz, hogy elképesztően szexivé változzon. David Lynch a sorozatban a rendezésen kívül egy nagyothalló FBI-főnököt játszott, és szerepe szerint Shelly szépsége annyira elvarázsolta, hogy ha vele beszélgetett, nem volt szüksége hallókészülékre.

Audrey Horne

Most következzen Twin Peaks valószínűleg legelkényeztetettebb diáklánya, Audrey Horne. A Sherilyn Fenn által alakított szereplőről azt tervezték, hogy ő lesz Cooper ügynök szerelme, de ez aztán nem vált valóra, annak ellenére, hogy Audrey Horne annyira csinos mindig, hogy külön jelenségnek számít. A sorozat készítői azzal is a többiek fölé emelték őt egy kicsit, hogy ruháinak egy részét (például a lakkcipőt és a mellre feszülő felsőket) mintha az ötvenes évekből hozta volna magával egy időgép segítségével.

Josie Packard

De nem csak a diáklányok voltak dögösek Twin Peaksben: ott volt Josie Packard is, az elhunyt fűrészmalom-tulajdonos gazdaggá vált, ázsiai özvegye. Az írók őt eredetileg egyébként olasznak írták, és úgy volt, hogy Isabella Rossellini fogja játszani, de aztán valamiért Joan Chen került a képernyőre ebben a szerepben, így át is írták azt olaszról hongkongira. Érdekes módon Josie Packard úgy volt szexi, hogy nagyon gyakran nagyvállú és/vagy férfias ruhákat hordott, amik talán azt is jelezték, hogy a '80-as évek akkoriban még nem múltak el egészen.

Maddy Ferguson

Önnek ki a kedvence?

A Laura Palmert játszó Sheryl Lee-t eredetileg csak a hulla szerepére szerződtették, de miután az első rész kész lett, kiderült, hogy Lee tud játszani is. Nyilván a halott lány szerepében erre nem túl sok lehetőség volt, ezért pár rész után megalkották Maddy Ferguson szerepét, aki azért hasonlít ennyire Laura Palmerre, mert az unokatestvére. A fő különbség kettejük között, hogy Maddy Ferguson sötét hajú és néha szemüveges, de egyébként mintha Donna diáklányos ruhatárán osztozna. Ha arra is kíváncsi, hogyan néznek ki manapság ezek a színésznők (és persze a Twin Peaks többi sztárja), kattintson ide! De előbb, kérjük, szavazzon: ki a hat (vagyis igazából öt) nő közül a legszebb? Már 24 éve, hogy a sorozatot bemutatták, ideje eldönteni!