Őrült módon terjed az ice bucket challenge, azaz jegesvizes kihívás, amelynek lényege, hogy az ember nyakon önteti magát, majd kihív másik három embert. Az egész ráadásul jótékony céllal indult, hogy egy mozgásrendszeri kórság kutatását segítse. Mostmár vírusként terjed az egész, Nina Dobrevtől Bill Gatesig csomóan használták ki ezt a bolondériát.

Halomra kapjuk a nyakunkba mostanság azokat a videókat, amiken egy ismert celeb nyakon önti magát egy vödör hideg vagy jeges vízzel. De mi ennek az értelme, miért locsol valaki önként a nyakába jéghideg vizet, hogy aztán ráadásul másokat is kihívjon erre?

Az egész őrület a többi kihívós videó értelmetlen öncélúságával szemben jótékonyságból indult. Még június végén egy Jeremy McGrath nevű motorversenyző indította el a dilit, ami megfertőzte a YouTube-ot és divat lett az angolul ice bucket challenge-nek nevezett bohózat. Az egész jótékony éle abban nyilvánult meg, hogy egy idő után a résztvevő celebek 100 dollárt (23 500 forintot) is adományoztak az ALS-ben (amiotrófiás laterálszklerózisban) szenvedő betegeknek. Gigi Hadid is így tett:

Chris Christie republikánus politikus és kormányzó kihívása után Marck Zuckerberg Facebook-vezérnek 24 órája volt, hogy vizet öntsön magára és megnevezzen három főt. Megtette:

Aztán megnevezte többek között a Microsoft volt vezérét, a dúsgazdag Bill Gatest, aki a köbre emelte Zuckerberg egyszerű vödrös módszerét. Mechanikus szerkezetet tervez(tet)ett, amivel magára zúdította a folyadékot. Így:

Taylor Swift és Jaime King egy csapat emberrel hajtották végre a projektet. Ami szimpatikus, hogy egy rakat százdollárost meglobogtattak, ami az ALS-es betegeknek megy majd, ami antipatikus, hogy iszonyatos sikításba ment át az egész. Aránytalan sikításba.

Selena Gomez sem úszhatta tehát meg Taylor Swift kihívását. Az Instagramjára feltöltött videó szerint óriási visongással nyugtázta, hogy jeget kapott a nyakába, majd kihívta Suki Waterhouse-t, James Francót és Cara Delevingne-t. Mellesleg Lady Gaga a szokásos sajátos stílusában görgette tovább a szokást: borzalmasra sminkelve, mélyen dekoltált ruhában és némán.

Az amerikai nyálduó, az Emblem3 is megcsinálta a maga jeges buliját. A két srác, Keaton és Wesley Stromberg anyaszültre vetkőzött, így kaptak a nyakukba egy jó adag löttyentést.

Nemrég Európába is átért a kihívás, a szokás szerint félmeztelen Cristiano Ronaldót öntötték le a Real Madrid-os csapattársai, gyanúnk szerint szemetesvödörbe engedett vízzel. A fantáziadús focista Beyoncét, Jennifer Lopezt és Lil Wayne-t hívta ki.

Chris Pratt megoldása áll persze a legközelebb a kelet-európai szívhez: egy Blue Ice vodkát (kb. féldeci kevertnek tűnik) és egy nagyobb Smirnoff Ice vodkát húzott le egy üvegasztalnál ülve, de persze nem ez a poén volt az igazi csattanó.

Mondjuk ennél menőbbet senki sem tudott produkálni: