Egy jó selfie-stickért akár 18000 forintot is kifizethetünk, és azt kapjuk érte cserébe, hogy nagyobb látószögből fényképezhetjük le saját magunkat. A hülye ötlet annyira bejött, hogy a divathetek elengedhetetlen kellékévé vált.

Az idei nyár egyik legnagyobb slágere volt a selfie-stick. Az első ránézésre tökéletesen értelmetlen teleszkópos rúd második ránézésre is a legfeleslegesebb dolog, amit valaha is gyártottak telefonkiegészítőnek: az egész arra jó, hogy több dolog férjen egy képbe, amit magunkról, illetve esetenként magunkról és a barátainkról készítünk. A teleszkópon kívül az különbözteti meg egy sima bottól, hogy exponáló gomb is van rajta, ezért tényleg nem kell hozzá másik ember.

A tökéletes hülyeségnek tűnő rúd végül akkora siker lett, hogy a menő divathetek tele vannak olyan emberekkel, akik ezzel készítettek magukról fotót. A News.au megfogalmazása szerint a nárcizmus egyik úgy szintjéről beszélünk, hiszen nem csak arról van szó, hogy pénzt adunk azért, hogy a lehető legtökéletesebben fotózhassuk magunkat, hanem már azzal is lehet feltűnősködni, ha előveszünk egy selfie-sticket. Az biztos, hogy melleket ezzel is lehet fotózni.

Azt, hogy mekkora buli lett a használata, talán az mutatja a legjobban, hogy tömegesen jelentek meg emberek, akik még arra is alkalmatlanok, hogy legalább minimális jóízléssel bánjanak vele, de sokan még a rendeltetésének megfelelő alkalmazásig sem jutottak el. Erről a Buzzfeed készített egy csodás gyűjtést, de könnyedén belefuthatunk hasonló darabokra, ha megnézzük Instagramon a #selfiestick taget.

Ön szerint ez egy

És hogy mennyibe kerül ez? Az árak változók, a legendásan olcsó Aliexpressen 2000 forintért is hozzájuthatunk már egy gagyibbhoz, de természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy iPhone-unk vagy Androidunk, esetleg Windowsunk van. Ha Magyarországról szeretnénk intézni selfie-sticket, akkor egy igazán jóért 18000 forintot kell kifizetnünk, ehhez már jár külön töltő és táska is. Mivel jól láthatóan senki sem érti, miért akkora király dolog ez, ezért a promóciós szövegek is elég ködösek, a Time Office ajánlata szerint az a legjobb benne, hogy “nem kell az időzítővel vesződni”.

Ha azt hinné, hogy a selfie-stick a legidétlenebb dolog a témában, akkor hatalmasat téved: az Adweek felfedezése, hogy már selfie-sombrero is létezik. Igen, jól olvassa, selfie-sombrero, ami egyrészt lilán csillámlik, másrészt az egyik szélén ott van egy hely a tabletünknek, és ha jó irányba fordítjuk, akkor akár kéz nélkül is szelfizhetünk, szomorúbbá téve a környezetünket és értelmetlenebbé téve az egész világot egy fokkal.