Végre felújítva is láthatjuk minden idők egyik leggonoszabb űrlényét, az alient. Van egyáltalán nála gonoszabb teremtmény a filmtörténelemben? Gonoszabb egy jövőből érkező robotnál, egy feltámasztott dinoszaurusznál, egy különösen vérengző cápánál, vagy egy másik űrlénynél? Szavazzon!

Alien

Hamarosan felújítva élvezhetjük végig a mára egy kicsit fapadosnak tűnő A nyolcadik utas: a Halált. Az, hogy a H.R. Gigier által megálmodott, 1979-ben moziba került szörny a maga duplaszájával, ocsmány nyálkájával, és rovarszerű szaporodásával még mindig alkalmas bárki halálra ijesztésére, automatikusan esélyessé lépteti elő.

A cápa

Természetesen nem a rettenetes folytatásokra gondolunk, hanem a klasszikus Spielberg-féle cápára. Az 1975-ös film díszletei szintén nem tűnnek mai szemmel túlzottan átütőnek, de az, hogy egy különösen vérszomjas cápa szinte mindenkit le tud mészárolni, aki a környékére kerül, épp elég hozzá, hogy egy ideig ne akarjunk strandolni.

Predator

Nem véletlenül eresztették össze többször is az alienekkel a ragadozót, akit sokáig csak Arnold Schwarzenegger tudott legyőzni. Nem csak ronda, de még olyan hi-tech cuccai vannak, amikkel egy egész magánhadsereget lazán el tudott intézni 1987-ben.

Na ki a leggonoszabb?

Terminator

Élő szövet a fémvázon, ami leginkább akkor nagyon félelmetes, ha már leégett róla az élő szövet. Sokkal erősebb az embernél, lelőni sem lehet igazán, ráadásul nagyon vészjóslók a pirosan égő szemei. Tökre nem lettünk volna Sarah és John Connor helyében akkor, amikor rájöttek, hogy az ellenfelük gyakorlatilag legyőzhetetlen.

Velociraptor

Hát miféle dinoszaurusz az, ami akár ajtókat is tud nyitogatni, ráadásul még a Tyrannosaurus rex is pozitív hősnek tűnik mellette? A Jurassic Park első részében csodásan bizonyították, hogy sokkal okosabbak a legtöbb embernél, ami elég ijesztő egy ilyen külsejű hüllőnél.