Összegyűjtöttünk öt magyar filmet, amit szinte lehetetlen végignézni. Az amúgy is mérsékelt színvonalú filmgyártásunk talán legkeményebb pillanatai ezek. De melyik a legkeményebb? Egy pont, ha naponta megnézné, öt pont, ha fizikai fájdalmat okoz a cím elolvasása is.

álom.net

Annyit mondanánk, hogy a filmnek Labancz Lilla a főszereplője, és bemutat egy magyar sztorit, amiben pompomlányok versenyeznek egymással. Az nyilván nem volt elvárás, hogy legalább kicsit is köze legyen az általunk is ismert valósághoz a sztorinak, de a film olyan mélységbe képes taszítani a nézőt másfél óra alatt, amiről a legtöbb művészfilmes csak álmodozik.

Apám beájulna

Itt már a címből is látszik, hogy egy halmozottan fiatalos hangvételű filmről van szó. A sztori két 17 éves, a tartalomismertető szerint cserfes lányról szól, akik nekivágnak a nagyvilágnak, hogy megleljék a boldogságot. Ez a valóságban a kevés ruhában vonagló Gáspár Katát és Csősz Boglárkát takarja.

Európa expressz

Az egyetlen igazán akciófilmes magyar akciófilm, amiben Dobó Kata a jónő, Stohl András a profi kommandós, Kaszás Géza pedig a kőkemény orosz terrorista, aki segédkezik a Zavarov nevű főgonosznak eltéríteni egy MÁV szerelvényt. Trailer sajnos nem érhető el hozzá, de megnézheti az első tizenöt percét.

Holnap történt

A Holnap történt kakuktojás, ugyanis a mozikba már soha nem jutott el az Anettka farvizén felevező Gerencsér "valami hülye" Tomi filmje. Szerencsére az interneten az egész megtekinthető, így láthatjuk, hogy játssza Anettka az újságírónőt, mit csinál Pettkó “bimmbamm” András főnökként, és mennyire hozza hitelesen Gáspár Győző a rendőrt. Ha ez még nem lenne elég, Kiszel Tünde, Zalatnay Sarolta és Ihos József is parádézik.

Tibor vagyok, de hódítani akarok

2006-ban még el lehetett adni Gregor Bernadettet a Végzet Asszonyának, ami épp elég volt a Tibor vagyok, de hódítani akarok című műalkotáshoz. A sztori egy lúzer diákról szól, aki nagyon szeretné felszedni a nála sokkal öregebb nőt a szállodában. Felejthetetlen altesti tréfák, azon a szinten, amit még az Amerikai Pite sokadik része sem mert már bevállalni.