A fenntarthatóság jegyében álmodta meg és dobta piacra élete első kollekcióját Kim Kardashian stylistja, Veneda Carter.

A dán származású, ám jelenleg Los Angelesben élő tervezőnő elsősorban azzal vívta ki magának az emberek figyelmét, hogy a Keeping Up With The Kardashians című realitysorozat sztárjának szettjeit előállítja, ám ennél jóval több mindennel foglalkozik. Carter ráadásul, aki pályafutását modellként kezdte, kifáradhatatlannak bizonyul, hiszen amellett, hogy bőszen készült első gyermeke érkezésére – kislánya, Bobbi Vayla július 23-án született meg –, párhuzamosan két kollekción is dolgozott – írja a Codelist oldala.

A Flatlist nevű dán márkával közreműködve napszemüvegeket tervezett, amelyeket olyan világhírű modellek is népszerűsítenek, mint Bella Hadid is. Carter a koppenhágai sportmárkával, a két évvel ezelőtt megalakult Opéra Sporttal is együttműködött, első, kilenc darabos, kapszulakollekcióját velük dobta piacra. A 90-es évek hangulatát idéző termékek – főként fürdőruhák és kényelmes nyári viseletek, lezser pólók és nadrágok – újrahasznosított selyemből, kasmírból, háztartási és ipari műanyag hulladékból, valamint bio-pamutból készültek.

Veneda Carter a modellkarrier után kezdett el stylistként dolgozni. Előbb Kanye West márkájánál, a Yeezy-nél volt tervező, s csak ezt követően kezdett el a rapper exneje, Kim Kardashian szettjeiért felelni.