horoszkóp

Porosodó szemléhez szürke arcok dukálnak

2009.02.01. 13:23
A 40. Magyar Filmszemle megnyitójára mentünk heti trendáldozatainkra vadászni, és szörnyen nagyot csalódtunk. Azt sejtettük, hogy nem egy Golden Globe, vagy Cannes lesz, de, hogy ennyire szürke és szakmai, azt azért nem. Ennek ellenére sikerült egy pár ismert arcot felfedeznünk, úgyhogy ezen a héten is együtt kereshetjük a legjobban öltözött hírességet.

Ellátogattunk a Kongresszusi Központba a 40. Magyar Filmszemle megnyitójára, hogy olyan Heti Trenddel szórakoztathassuk önöket, mint szoktuk a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, vagy a Golden Globe, vagy akár a Velencei Filmfesztivál alkalmával.

Nagy bevonulások vörös szőnyegen, csillogó sztárok és közönség, rengeteg fotós. Ezt sajnos nem tehetjük meg, mert a hazai megnyitón sem csillogás nem volt, sem kifejezetten sok fotós, és ráadásul a celebfelhozatal sem volt az igazi. A filmszemlét sokan támadják, és valóban érdekes, hogy a megnyitó például teljesen hidegen hagyta azokat a celebeket, akik azért válogatás nélkül a világ bármelyik társasági eseményére elmennek. Jó, persze ez szakmai dolog, de se egy Fenyő Iván, se senki nem volt. Meg is állapítottuk, hogyha a magyar film meg még nem is halt, de már mindenképpen alaposan megöregedett.

Rózsa György

A magyar televíziózás történetének egyik meghatározó alakja Rózsa György a hivatalos kezdés előtt bő fél órával érkezett meg. Rózsa a 80-as évek elején a Kapcsoltam című tévéműsorral vált igazán népszerűvé, az MTV arcképcsarnokában úgy fogalmaznak vele kapcsolatban, hogy ha valakire ráillik a társasági ember, akkor az biztosan ő. Nem csoda hát, hogy egy ilyen fontos társasági eseményen láttuk. A klasszikus elegancia jegyében öltözött fel, igaz a kék öltöny arany gombokkal mindig kicsit tengerészes hatást kelt, de ez jól áll Rózsának.

Kuncze Gábor

Kuncze Gábor, az SZDSZ politikai párt volt elnökén látszott, hogy általában öltönyt kell viselnie munkája során. Az acélkék darabot, mintha csak úgy kirántotta volna tizenöt másik közül, és persze a tökéletesen passzoló nyakkendővel és inggel együtt. A fiatalos hatást keltő öltöny jól állt a politikusnak, bár kicsit szoknunk kellett a majdnem világítóan fényes darabot. Kuncze Magyar Bálint párttársa és Kéry László szociológus-politológus társaságában várta a megnyitó kezdetét.

Benkő László

Az Omega együttes egykori tagja, Benkő László az est egyik legszínesebb figurája volt. Igazi üde színfolt a túlságosan szakmainak tűnő eseményen. A zenész nem vitte túlzásba a divatot, tulajdonképpen, mintha a szekrényből szerencsésen potyogtak volna rá a darabok. Nem is nagyon illenek össze, mégsem bosszantó az összevisszaság. A kitűrt ing és a rövid nyakkendő kombináció viszont a céges bulik végének hangulatát idézi részeg és idegesítő menedzserekkel. Benkő a Wikipedia szerint mostanában rendszeresen a Bulldózer együttes vendégszereplője. És valóban.

Gryllus Dorka

Gryllus Dorka alapvetően külföldön folytatja a karrierjét, a honlapja is németül köszönti a kedves látogatókat. A filmszemle megnyitójára ennek ellenére ellátogatott, ezzel rendesen fiatalítva a megjelent celebek átlagéletkorát. Gryllus a lilákból válogatott, sötét ruhakompozíciójához fehér, a ruhája aljáig érő kabátot és fekete sapkát választott. Külön kiemelnénk a színben passzoló karkötőt, és a harisnya finom árnyalatváltását, hogy a fekete csizma se lógjon ki a képből.

Körtvélyessy Zsolt

A Barátok Közt ex-Hoffer Józsija, valódi nevén Körtvélyessy Zsolt a laza elegancia híve. A hegyesedő cipő, a farmer és hozzá a fekete ing a fekete zakóval, meg a gondosan ápolt borosta kicsit western, vagy gengszter hangulatot kölcsönöz a színésznek. A színész viszont nem viselkedett sem mogorva westernhősként, sem mogorva maffiózóként. Sőt még egy kissé börleszkes jelenetünk is volt egy pár másodpercig, ami abból fakadt, hogy Körtvélyessynek nem esett le elsőre, hogy nem én akarok közös képen szerepelni vele, hanem azt akarom, hogy ő szerepeljen közös képen a partnerével.

Pataki Ági

Pataki Ági modell, producer a lovaglós eleganciát választotta a filmszemle megnyitójára. Patakit a negyvenes korosztály a Fabulon reklámokból ismerheti, a húszas meg abból, hogy ő volt a producere az Üvegtigrisnek meg a Fehér Tenyérnek is. Az egykori modell igazán stílusos, fekete-fehér összeállítást választott magának. A blézer alól kilógó blúz és a nagy öv kicsit kalózos hangulatot ad Pataki ruhájának, a hosszú fekete csizma meg lovaglósat. A producer asszony a megnyitót várva többek között a kicsit késve érkező Horn Gáborral beszélgetett.