Az MTV Europe Music Awards díjátadóról korábban nem hittük volna, hogy egy farsang, pedig az. Alex Curran modell Pierrot munkássága előtt tisztelgett, Solange Knowles énekesnő pedig néha kiáll a szirtre, és ha bolerójába kap a szél, akkor tesz egy kört Liverpool fölött. A kedvencünk Kate Perry, aki most nem mutatott be tortás csúszószámot, de emlékezetesen nézett ki. Szavazzanak!

Tudjuk, hogy a Liverpoolban megrendezett MTV Europe Music Awards díjátadót nem szokás a kontinens legnagyobb avantgarde divatshow-jaként emlegetni, de nem tudjuk, miért nem. Ezen a héten a heti trend összeállításunkat kizárólag a díjátadón megjelent celebeknek szenteljük, akik a szürrealitás kapuját sikeresen ostromolták faltörő kossal. A zenészek stylistjai minta egységes kiálltványt fogalmaztak volna meg arról, hogy a klasszikus elegancia és a normálisság elveit el kell vetni, és az öltözködési kultúrát alapjaiban felrázni. Ebben nem ők az elsők, ismét ajánljuk törzsszavazóinknak, hogy tekintsék meg a múlt heti összeállításunkat, amelyikben a Room divatmagazin partiján megjelent, a divatfogyasztás csúcsragadozóit emeltük ki. Önök szerint egyébként Koczka a fodrásznő nézett ki a legjobban a partin.

Laka: Bosznia Hercegovinában színes az ősz

A bosnyák Laka nevű csapat öltözékét láttuk meg először az eseményről az AFP galériájban megjelent képekből. Elemzést nagyon nem igényel az összeállítás, félő, hogy azzal csak rontanánk az összképen, ezért a díjátadó főbb eseményeit említjük most meg. Az este folyamán a méregtelenítésen átesett Britney Spears több elismerést is megszerzett: az Év előadója, és az Év legjobb lemeze kategóriában is nyert. A legjobb dal kategóriában Pink kapta az elismerést So what című dalával. Az este az amerikai 30 Seconds to Mars formáció számára is jól alakult, a gálán egyrészt műsorvezetőként vettek részt, másrészt hazavitték a legjobb videoklip elismerést a Beautiful life-ért, és az Év rockzenekara címet is magukénak tudhatják.

Alex Curran: Pierrot munkássága előtt tiszteleg

Habár öltözéke nem biztos, hogy erre utal, Alex Curran nemcsak modell, de divatszakiró is, a Daily Mirror munkatársa, valamint a Liverpool csapatkapitányának, Steven Gerrardnak a felesége. Ha a mindennapjaiban nem találja meg a katarttikus ingereket, klubjához, a WAG-hoz (Wives And Girlfriends) fordul, amelyik az angliai nemzeti futballcsapat játékosainak feleségeiből álló csoportosulás. Egykor bébiszitter volt, majd az egzisztenciája szempontjából termékenyebb társaságba kezdett járni. Nagy szerelme Tony Richardson üzletember volt. Focista férjével tavaly egy luxusszállodában házadodtak össze. Két lányuk van, Alex Currannek meg egy egy majdnem priusza, miután tavalyelőtt összeverekedett egy kamaszlánnyal. Focistafeleség mit sem számít saját divatmárka, vagy parfüm nélkül. Ez utóbbival rendelkezik az asszony is, Alex néven parfümmárkát hozott létre.

Kate Perry: Siker, selyem, süti

A gála Kate Perry számára is emlékezetesnek bizonyult. Az EMA műsorvezetőjét választották a legjobb új előadónak, aki hálából most nem csúszott bele egy tortába. A fiatal énekesnő hitelesen lépett rá arra az ösvényre, amelyet akár Lilly Allen, akár Amy Wino tágasra taposott. A nevének széles körű ismertsége érdekében interjúiban rendszeresen emlegeti, hogy korábban alkoholproblémái voltak, amúgy pedig féktelen és vad. Ezt eddig csak néhány nyilvános eseményen sikerült bizonyítania, amikor a legjobb tudása szerint beégette magát, de ezekből is abszolút érezhető, hogy a selyemestélyiben és muffinnal pózoló Kate Perry előtt fényes jövő áll. Ezen a héten ő a személyes kedvencünk, de ez ne befolyásolja önöket a szavazásban.

The Ting Tings: Szeretnének szárnyalni

Kár, hogy ezen a fényképen az angol indie-pop duó nem tűnik túl felszabadultnak, ezt az öltözéket hitelesebb lenne vidám és idétlen arccal kiegésziteni. Jules De Martino és Katie White két évvel ezelőtt Salfordban állt össze egy zenekarrá, és három kislemezt jelentettek meg. De Martino korábban egy Babakoto nevű keresztény zenekarban zenélt, innen valahogyan egyenes út vezetett az indie felé, ennek zenetörténeti vetületét nem tudtuk jól lekövetni. Amikor zenésztársnőjével kialakultak az elképzelései, elsőként a Dear Eskiimo nevű zenekart hozták létre, de hamar feloszlottak, mert állandó nézeteltérések voltak a Mercury Records-szal, amelyet kiadójuknak választottak. Saját bevallásuk szerint a The Ting Tings nevű formáció már sokkal inkább közös zenei ízlésüket tükrözi, és az öltözködésben sem fogadnak el konzervatív tanácsot. A gálára választott pillangóöltözék a szabadságvágyat, a szárnyalás képességét jelképezi. Már elnézést a demagógiáért.

Solange Knowles: Lebeg a város felett

Beyoncé húgáról nem tudjuk biztosan, de elképzelhező, hogy sárkányrepülő nélkül is ki mer állni a szirtekre, és ha bolerójába kap a szél, tesz egy kört a város felett. Solange Knowles - aki szintén focistafeleség- nemrég tűnt fel a popzenében nővére után, és titulusai máris a következőek: színésznő, táncosnő, R&B énekesnő, dalszerző, producer, modell. Négy évvel ezelőtt összeházasodott Daniel Smith focistával, egy fiúk született, Daniel Julez Smith Jr, majd elváltak.

Solange életrajta nagy filmekben nem gazdag, szerepelt a Hajrá Csajok 3-ban Hayden Panettiere kolléganőjével. Most éppen a House of Deréon nevű családi divatvállalkozásukat népszerűsiti, és nővérével Got Milk kampányában vett részt. Most pedig az öltözékét látva lehet, hogy egy hulladékújrahasznosító kampányban.