horoszkóp

Letűnt és kortárs celebnők a luxusórák közt

dns
2007.10.12. 18:48
A napsütötte Gianninak van Rolexe, de sportzakóhoz inkább Omegát vett fel. Fodor Zsóka arany csizmával teremtette meg a harmóniát sajátmaga és az ékszerórák közt. Luxusóra bemutatón jártunk, és egy panoptikumot láttunk, ahol Kánya Kata nevelte türelemre a vendégeket.

„Nincs itt senki?”- nézett körül Gianni Annoni a Rivalda étterem csaknem zsúfolt termében. Amíg nem villantak a vakuk, az volt az érzése, a jelenlévők nem érdekesek. Koraeste a Várban a Kádár-korszak ruháit bemutató kiállítást nyílt, és az utcán a lódenkabátokról beszéltek még, amikor Jeager-LeCoultre órabemutatóra igyekeztünk a márkanevet mantrázva.

Óra lovaspólózáshoz

Nézzen JLC-t!

Azt gondoltuk, ez fancy márka csak számunkra ismeretlen, ezért az itt található szolgáltatás segítségével tanultuk meg, hogy műveltebb körökben úgy mondják az 1830-as évek óta létező manufaktúra nevét, hogy zseger-lökútr. A bemutatón azonban valamiért a jéger kiejtést jobban kedvelték. „Ezt az órát kifejezetten lovaspólózáshoz fejlesztették ki”- mutatta Dési János újságíró a kölcsönóráját, aki a kiállítást megnyitotta.

A korábbi luxus órabemutatókon szerzett tapasztalataink alapján a leginformatívabb beszédet itt hallottuk, még jól emlékszünk, Ernyey Bélának tavaly egy Piaget-bemutatón mindössze annyi jutott eszébe a nem túl széles körben ismert márkáról, hogy bécsi nagymamájának is volt, és egy antik asztalon tartotta.

Főzéshez, sporthoz laza óra

Azt terveztük, az óra tudnivalóit keretes szövegben gyűjtjük össze, és inkább a sajátos társaságnak adunk itt teret, hogy reagáljunk az egyiptomi nyaralása után órakiállítással kikapcsolódó Gianni Annoni első mondatára.„Az órákra nagy figyelmet szentelek”- magyarázta a Viasat taxisofőrje, és elmondta, kisebb óragyűjteménye van otthon, most éppen egy „sportosan elegáns Omegát” vett fel a sportzakójához, és fehér ingjéhez.

„Van IWC-m, Rolexem, de van, amikor Swatchot veszek fel, mert főzök, meg sportolok, és azt nem kell kímélni. Az órákat nagyon szeretem, de szörnyű dolog mérni az időt. Annyira utálok futni, mindig alkalmazkodni.” A műsorvezető fél szemmel a bejáratot figyelte, ahol egyre régebbi celebritások léptek be.

Ennyi, ami idehozott

A kortárs bulvárszereplőktől leginkább az különböztette meg őket, hogy tíz másodpercnél kevesebb ideig mosolyogtak merev pózban a fotósok előtt. Hertelendi Klára, a Baby Sisters egykori tagja felé igyekeztünk, aki hat éve kerüli a nyilvánosságot, és érezhetően nem lelkesedett az ötletért, hogy nyilatkozóként megjelenítsük. „Szeretem a szép dolgokat, szép ékszereket, órákat, nagyjából ennyi, ami idehozott” – mondta az énekesnő, aki nem fontolgatja, hogy visszatér a showbizbe, és más terveit sem részletezett.

Madár Veronika spagettipántos organza koktélruhában érkezett, és némileg lelkesedtünk a lehetőségért, hogy ne a betegségeiről kérdezzük. „Az órák az ötvös munka csúcsai, irigylem is kicsit az órakészítőket, a kézügyesség és a fantázia szívet-lelket gyönyörködtet” – fogalmazott szappanopera-terminusban a sorozatszínésznő.

Lazaccal a türelemért

Hasonló eszköztárban kellett volna kutatnunk ahhoz, hogy hangulatosan le tudjuk írni Fodor Zsóka öltözékét, aki arany színnel díszített szoknyával és arany csizmával együtt harmonizált a vitrinben kiállított ékszerórákkal, és szintén az ötvösöket méltatta a sajtónak. A háta mögött Kánya Kata a lelki folyamatok feltárására szakosodott műsorvezető szedegette a svédasztalról a lazacot komótosan, türelemre nevelve a mellette várakozókat.

Szűcs Gabriella jelenléte is kíváncsivá tett bennünket, amióta kivált a Cotton Club Singersből, nem hallatott magáról. Elmondta, szólóalbumát készíti, és néha eljár egy-egy eseményre. „A férjem nagyon szereti a szép órákat, én nem nagyon hordok, és ékszert is keveset”- mondta az énekesnő. A nyilatkozatok alapján a jelenlévők nem nagyon lendítették fel az üzlet forgalmát a megrendeléseikkel, bár Kustánci Lia elmondta, szívesen venne órát, ha valamelyik nagyon megtetszene neki.

És még egy utolsó közhely

Úgy hallottuk, a teremben a kiállított darabok ugyanannyira kötötték le a vendégek figyelmét, mint az, hogy a celebnők vajon használnak-e botoxot. Oszter Alexandra is gyakori téma volt a sarokban nemrég megjelent aktsorozata miatt, de ő ez nem hallotta. „Mindenben az egyszerűt szeretem”- mondta a színésznő a vetítővászon előtt, miközben Fodor Zsókára várt, és valahogy úgy festett ekkor a parti, mint egy panoptikum.

Jeager-LeCoultre
Antoine LeCoultre 1833-ban alapította órásműhelyét, amelyik azzal a szerkezettel lett igazán híres, amelyik a világon elsőként volt képes mérni a milliméter ezred-részét. A manufaktúra az 1900-as évek elején a Patek Philippe-el működött együtt, majd a francia Edmond Jaeger lépett be a vállalkozásba, így alakult meg a Jeager-LeCoultre svájci manufaktúra. A világ legkisebb óraműve található a Grande Reverso 101 nevű ékszerórában. Miután a cég szakemberei elkészítik az órákat, órásaik ezer órás tesztnek vetik alá azokat, ezután állítják ki a minőségi tanúsítványt. Híres modell az Atmos nevű asztali óra, amelyik perpetuum mobile, a hőmérséklet-változás működteti. 1928 óta gyártják, 1950 óta a svájci állam hivatalos ajándéka. Naptára 3000-ig mutatja az időt. A Jeager-LeCoultre egyik emlékezetes kampánya volt, hogy amikor a manufaktúra a Velencei Filmfesztivál támogatója volt, akkor Catherine Deneuve aláírásával ellátott órát is piacra dobtak, állítólag nagy sikerrel.