horoszkóp

Spricceljen lábára harisnyát!

2005.02.25. 10:32
A használati utasításnak megfelelően használtuk a légharisnyát, végül azonban csüggedten merengtünk átváltozott végtagjaink felett. Fújtunk és kentünk, de mivel nem vagyunk célközönség, nem lettünk lelkesek.

A porlasztott harisnya kifejlesztésének indítéka a hölgyek tipikus sóhaja volt: " Nem szeretek harisnyanadrágot hordani, mert befedi a lakkozott körmeimet! De ugyancsak nem érzem magam kényelmesen, ha a lábam mezítelen" - olvashatjuk az Air Stocking, légharisnya termék ismertetőjén. Egy másik ismertetőn viszont azt olvassuk, hogy a termék azoknak a japán iskolás kislányoknak készült, akiknek nyáron is harisnyát kell hordani, ami ugye meglehetősen kellemetlen. A légharisnya tehát azoknak készült, akik a mesebeli lányhoz hasonló felemás állapotba szeretnének, kerülni azáltal, hogy hordanak is harisnyát, meg nem is, lábuk fedett, lakkozott körmük viszont nem. Persze ezt elképzelni is bizarr. A Velvet Kommandócsapata azonban bátran neki állt a tesztelésnek, ami végül nem sikerült túl jól, így inkább otthon maradtunk.

Nem vetkőzünk

Tekintse meg képeinket!
Az első hibát valószínűleg ott vétettük, hogy nem szabadultunk meg ruhánktól a tesztelés előtt, pedig a használati utasítás egyértelműen figyelmezet, hogy a srpayharisnya lehetőleg ne kerüljön ruhára (se padlóra). Elismerjük, hogy szoknyában és csizmában nem lehet alapos tesztelést végezni, de azért mi mindent elkövettünk ennek érdekében. Kérdésfelvetésünk a következő volt: valóban helyettesíthető-e a nejlonharisnya a spray harisnyával, avagy annyira szembetűnő a különbség, hogy inkább nem is próbálkozunk vele? A leírások szerint a légharisnya úgy kellene kinézzen, mint a rendes harisnya, leszámítva hogy a reklám szerint nem fut fel, nem szakad ki, és nem pállunk bele (így a férfikéz érintése is kellemesebb lesz, biztat az ajánló).

Mindezen vágyaktól vezérelvén, megráztuk kábé tízszer a spraydobozt, pontosan ahogy a használati utasítás írta, majd elkezdtünk fújni. A "porlasztmányt" 20 centiről lábunkra fújtuk, az utasításokat tehát teljesen betartottuk, nem lehet ránk panasz. Az emberpróbáló rész ez után jött, az anyagot ugyanis szét kellett kenni, méghozzá egyenletesen, ez azonban sehogy sem sikerült, így első nekirugaszkodásra lábunk foltos, fénylő bizarr külsőt kapott, mintha levált volna testünkről és külön életet élt volna. Meg is állapítottuk, hogy az a bizonyos férfi a reklámból biztosan nem szívesen tapogatná a műnek látszó testrészt, hiszen mi sem szívesen szemléltük egymást közelről.

Enyhe állapotváltozás

Mikor ezt bevallottuk Dudás Máriának, a termék forgalmazójának, megnyugtatott minket, hogy elsőre mindenki bénázik, de az álharisnya felvitelbe hamar bele lehet jönni. Ő például már rutinszerűen végzi a reggeli felkenegetést, mi azonban annál nehezebben birkóztunk meg vele, ráadásul mikor az egyik lábbal végre végeztünk, a másiktól elment a kedvünk. Közben rádöbbentünk, hogy a "porlasztmány" fele kenegetés közben tenyerünkre ragadt, ami szintén nem volt gusztusos, így igyekeztünk gyorsan eltávolítani. Ráadásul mivel az egyik kezünket fújásra használtuk, csak a maradék kezünket használhattuk kenésre, ez azonban bármilyen kicsavart pózba merevedve sem bizonyult elegendőnek.

Tekintse meg képeinket!
Közben érdeklődéssel figyeltük lábunk állapotváltozását a fénylő festékszerű anyag ugyanis pár perc múlva száradni kezdett, míg egyszer csak lábunk úgy nézett ki, mintha kirepedezett bőrrel kőpúderbe hemperegtünk volna. Ez nyilván ismét az első próbálkozás kudarca - valószínűleg túlzásba vittük a fújást és a kenegetést, és a túladagolás hibájába estünk, ez azonban nem változtatott azon a tényen, hogy kezdeti lelkesedésünknek már nyomát sem találtuk, viszont egyre jobban undorodtunk egymástól és magunktól. Mire a tenyerünkre ragadt anyagtól megszabadultunk, megállapítottuk, hogy messziről kezd lábunk megbízható formát ölteni, tényleg úgy néz ki, mintha lenne rajta valami, vagy legalábbis nem olyan, mintha nem lenne rajta semmi. Közelebb menve azonban még mindig nem lettünk volna előszeretettel tapogató férfiak, ráadásul elmulasztottuk a használati utasítás egy nagyon fontos pontjának maradéktalan betartását, a szőrtelenítést. A felületes szőrtelenítés persze napi alap, de télen nem hatolunk végletes mélységekbe, így a légharisnya száradása után viszont bizony erősen láthatóvá váltak a kisebb-nagyobb rejtett-területi szőrfoltocskák, amelyeknek létezéséről a légharisnya előtt nem is tudtunk.

Nem szokunk rá

Hol szerezzük be a légharisnyát?
A termék egyelőre csak az Enero Kft-nél kapható a helyszínen, illetve utánvéttel megrendelhető. "Nehéz forgalmazni a terméket, mert a kereskedők többsége nem tudja hova besorolni, hiszen a termék a harisnya és a kozmetikum határán helyezkedik el, így még más helyen nem lehet kapni a légharisnyát" - mondta el Dudás Mária, az Enero Kft képviselője. A légharisnya három színben kapható, 6300 Ft-ért. Egy flakon vékonyabb lábú nőknek 35-40 alkalomra is elegendő.
Mindent összevetve, a Velvet nem tér át a légharisnyára, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nincs is mit helyettesítenünk vele, hiszen télen farmerban, nyáron viszont strandpapucsban járunk dolgozni. (Bár itt jegyeznénk meg, a légharisnya nagy előnye, hogy vietnámi papuccsal is hordható!) Így nem vagyunk tipikus célközönség, akik Dudás Mária szerint a 30 feletti nők, akiknek munkahelyükön nap mint nap elegánsan kell tündökölniük, és érzéketlen főnökeik nyáron is elvárják tőlük a harisnyaviselést. A BBC-nek Ms Shimizhuishi tesztelte a terméket, és apróbb kifogások ellenére végül elégedettségét fejezte ki, legnagyobb problémája az volt, hogy valószínűleg nem lenne ideje és kedve minden reggel végigjátszani a fújkálást.

Szerintünk érdemesebb és bizalomgerjesztőbb lenne a légharisnyát folyékony púdernek, vagy test-alapozónak hívni, és akkor semmi sem mentené meg a terméket a végtelen népszerűségtől. Harisnyának ugyanis a mi próbánk alapján nem válik be, és a szakszerűtlen felkenés következményében úgy nézett ki, mint a hanyagul jó vastagon felhordott alapozó. Ha azonban célunk a bőr enyhe sötétítése, vagy a bőrhibák elfedése, kisebb mennyiségben alkalmazva kiválóan működhet - mint vízálló, hosszan tartós alapozó.