A kolléganőm olyan kezelésre vágyott, amelyik hasi súlytöbbletét a mellére varázsolja át. Ha ilyen csodákra nem is képesek, az általunk kipróbált helyi fogyasztó-alakformáló módszerek hatásos fegyvert jelentenek a zsírpárnák ellen.
Tudományos fogyókúra

A MediFat Zsírbontó módszer azon kevés módszerek közé tartozik, amelyeket orvosok dolgoztak ki, mi több, orvosok is végzik. Mások nem is végezhetnék, hiszen tűszúrásokról van szó: nyolc tűpárt (igen, az pontosan tizenhat tű) szúrnak a kritikus helyekre - és íme, a zsírpárnák előnye: nem sok bennük az idegvégződés, így nem fájdalmas a dolog. A tűpárok között aztán gyenge intenzitású áram cirkulál, amitől egyrészt csipked és bizserget - de egyáltalán nem kellemetlen, annál is inkább, mert az áram erősségét magam szabályozom -, másrészt a helyben lévő zsírsejtek szépen elfogynak, a bőr feszesedik a rugalmas rostok ingerlése miatt. El ne feledjem még a fülembe kapott hat tűt, ezek az akupunktúrás pontokon keresztül hatva az étvágyat csökkentik. Fontos része a kúrának a testzsírcsökkentő orvosi étrend.

Bevallom, azt hittem, hogy megúszom a fogyókúrát, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy tartós eredményt soha nem fogok elérni, ha esténként rendszeresen pattogatok magamnak egy bödön vajas-sós kukoricát és megeszem a lakásban fellelhető összes maradék Mikulás-csokit. Nagy előnye viszont a módszernek, hogy az ételeket teljesen a páciensre szabják. Így most a kezemben tartom az első olyan fogyókúrás étrendet, amelyben nincs se répa, se karfiol, se joghurt - amit utálok -, van viszont mozzarellás spagetti, padlizsános csirke és sok gomba - amit nagyon szeretek. A kúra felénél az eredmény az én laposodó hasam, két kolléganőm lötyögő nadrágja és mínusz öt-öt kilója.

MediFat Zsírbontó módszer és Orvosi Táplálkozási Rendszer, dr. Gajdács Ágnes 06-30- 655-9676, dr. Bólya László 06-70-381-6780, www.medifat.hu 35 000-150 000 Ft

Három centi

mínusz A comb- és hasi zsírpárnák elleni küzdelem jegyében találtam rá az infraszaunával kombinált parafangóra, amely név mögött nem egy tüzes spanyol tánc rejtőzik, hanem paraffin és ásványi anyagokban gazdag iszap keveréke. Ezek mélytisztító-méregtelenítő hatásától remélhetjük, hogy fölös számú zsírmolekuláinknak és narancsbőrünknek egyaránt búcsút mondhatunk. Az első lépés alapos bőrradírozás, majd karcsúsító szérum kerül a bőrömre. Ezt követi a parafango: a meleg, zöldesszürke anyag a kozmetikus szakszerű ecsetvonásai nyomán lassan beborít. Mire a szoros, átlátszó fólia is rámtekeredik, leginkább egy zöldségboltban sorsára váró brokkolira emlékeztetek, ilyen minőségemben ugrok be az infraszaunába, vigyázva, el ne szakadjon a borításom. A kezelés számomra legkevésbé kedves része a 35 percnyi szaunázás, ahol sajnos állnom kell, különben megrepedne a nagy műgonddal felkent iszap. Miközben dől rólam a verejték, vigasztalásként arra a három liter vízre gondolok, amit még meg fogok inni aznap, hogy kimossam magamból a salak- és méreganyagokat.

Mire véget ér az öt alkalmas kúra, a derekam három centivel karcsúbb lett. A következő célpont a hasam. Jöhet a paprikakrém, amely a bőrbe masszírozva a kiválasztott testtáj zsírpárnáit tünteti el. Először újra infraszaunában relaxálok, majd felkerülök a masszírozó asztalra, ahol a masszőr energikus mozdulatokkal dolgozza bele a krémet a bőrömbe. A kezelés annyira kellemes, hogy alfa-állapotomból még az sem billent ki, amikor a paprika némiképp csípni kezd. A félórányi bizsergés úgy eltelik, mint egy pillanat, és miután újabb, ezúttal nyugtató hatású krém kerül rám, szépen lecsukódik a szemem. Arra ébredek, hogy még mindig melegem van, de a bőröm meglepő módon egyszerre feszes és puha.

Relax Stúdió, 1068 Budapest, Városligeti fasor 8/c, tel.: 321-0538. 5 alkalmas kúra: 27 900-29 900 Ft

Végre jó rám a nadrágom!

A szalonban a masszőr egyből szimpatikussá vált, amikor őszintén elmondta, alkattól függően van, akinél négy-öt alkalom után látható eredményeket érnek el, de mindenképpen hatásosabb az eredmény diéta, mozgás és rengeteg ásványvíz fogyasztása mellett. A zsírsejtek szétmasszírozása mellett javul a bőr minősége, ez pedig nem elhanyagolandó tény így tél után, harminc felett. A kúra lényege a nyirokmasszázs, relaxációs és méregtelenítő kezeléssel kombinálva. A Dermalife méregtelenítő kezeléssel kezdünk: fekvő infraszauna gőzzel, fényterápiával, aromaterápiával és masszázszsal. Miközben én jól érzem magam, az infrasugarak behatolnak a bőr mélyrétegeibe, ott kifejtik zsírbontó hatásukat, fellazítják a bőrt és megszabadítanak a salakanyagoktól. Ezután kapok egy speciális ruhát, ami megvédi a bőrt a roncsolódástól. Újabb jó hír: nem leszek tele véraláfutással!

LPG-testkezelés következik: a nyirokmasszázs vákuum segítségével felemeli a bőr rétegeit, és két hengerrel szétmasszírozza a zsírsejteket. Nem fáj, sőt, kimondottan jólesik. Az első percben meggyőzött a gép. Bár megkértek, szóljak, ha fáj a masszázs, mert nem ez a cél és állítható a fokozat érzékenység szerint, jellemző módon néha elhallgattam, gondolván, ami fáj, az biztosan hatásosabb. Este ennek éreztem is a következményeit, úgyhogy a következő alkalommal nem szúrtam ki magammal és megúsztam a kellemetlen utóhatásokat. Közben diétázom, néha jut időm elmenni a konditerembe, és megiszom napi három liter vizet, így a második héten már felhúzhatom azt a nadrágomat, amit azzal vettem meg két éve, hogy nem baj, ha kicsi, majd belefogyok.

A cikk teljes változata a májusi Elle magazinban olvasható.