horoszkóp

Sóbarlang és szupergyümölcs a takony ellen

2007.09.18. 18:35
Hozzátartozója netán allergiában szenved és épp meglepné valamivel? Ajándékozzon neki gyógymódot, kezelést, szupergyümölcsöt vagy egy jó kis sóbarlangtúrát. Hálás lesz, meglátja.

Elöljáróban egy pompás hír, mellyel nemzeti öntudatunk tovább erősödhet, és az ősszel nem győzzük majd kerülgetni a turistákat: hazánkat a Wikipedia vonatkozó angol nyelvű szócikke Európa, de valószínűleg az egész világ parlagfűvel legfertőzöttebb országaként tartja számon.

Amíg nem írtják ki, a különféle gyógymódok tesztelhetők

Vannak ugye az okos tanácsok, minthogy a dühöngő parlagfűszezonban kerüljük a nagy pollenkoncentrációjú helyeket, ne szellőztessünk illetve menjünk gyorsan tengerpartra vagy a hegyekbe (összesen ca. 2,5 hónapról van szó). Ha azonban abból indulunk ki, hogy az allergia nemcsak unatkozó milliomosok hobbibetegsége, azonnal kiderül, hogy kettő-kettő és fél hónapot nem lehet szabadságon, egy helyben, bezárt ablaknál tölteni. Amíg pedig a lakossági gyomirtás csupán egy jó vicc, a dugult orr, a viszkető szájpadlás, könnyező szem és a mindebből származó szövődmények tovább keserítik az allergiások életét.

Ezért az elkövetkező tíz, allergiában gazdag évre kínálunk izgalmas alternatív módszereket. Évente egyet kényelmesen ki lehet próbálni, és aki ilyen ajándékkal lepi meg allergiás szeretteit, előbb-utóbb találékony ajándékozó hírében fog állni. (Összeállításunk elsősorban az alternatív gyógyászaton alapul, a preventív módszereket kevertük a tűzoltás lehetőségeivel.)

1.Sóbarlang

Ha igazi, felszabadító élményt akarunk ajándékozni allergiás hozzátartozóinknak, vegyünk nekik sóbarlang bérletet, nagyon hálásak lesznek néhány óra tüsszögés- és orrfolyásmentes lélegzésért. Akinek a közelében éppen nincs barlang, befizethet mesterséges sóbarlang terápiára is, megcélozva a gyógyfürdők inhalatóriumait. Tuti tippünk egyébként a Tapolca alatti barlangrendszer, de Parajd sem rossz. (Néhány ezertől több tízezerig - a gyakoriságtól és a helyszíntől függően)

2. Pollen elleni védőkenőcs

Nem túl szexi, de valamennyit biztosan segít. Egy trutyiszerű anyagot kell elkenni az orrcimpák belsejében. Az anyag finomított, hosszúláncú szénhidrogéneket tartalmaz, melyek foglyul ejtik az orrba repülő pollenek egy részét. (Kb. 1200 forint)

3. Szupergyümölcsök

Elsősorban azzal van a baj, hogy rosszul működik az immunrendszer, amit kiválóan lehet erősíteni például szupergyümölcsökkel. Közülük az egyik legjobb a noni, mely a Csendes-ócán déli részén, a trópusokon terem (itthon koncentrátumban lehet kapni). Mivel természetes antihisztamint tartalmaz, jeleskedhet az allergia megelőzésében illetve enyhítésében. Erősíti az immunrendszert, de jó a magas vérnyomásra, bakteriális fertőzések kezelésére, ízületi gyulladásokra valamint rákmegelőzésre is. (Egy literes noni koncentrátumban kb. 9 - 10 ezer forint)

4. Gyógyteák, kivonatok

Ezekkel Dunát lehet rekeszteni. Elsősorban gyomorpanaszok ellenszere, de több allergiás is esküszik az afrikai Tafedim teára. Aztán ott a Pollengrape (tea és kapszula), ami az egyik legjobban eltalált márkanév a témában. Ez is az immunrendszert teszi rendbe, éppen úgy, mint a grapefruitmag kivonat, mely természetes méregtelenítő és nagy mennyiségben tartalmaz C és E vitamint, bioflavonoidokat. (Kb. 600 - 2000 forint)

5. Vitaminok

A kálcium pillanatnyi fellélegzést biztosíthat, a C-vitamin cinkkel megtámogatva a megfáradt immunrendszert erősíti. (Kb. 500 - 1000 forint)

6. Úszóbérlet

Kitűnő ajándék, egyrészt a mozgás mindenképp jót tesz, másrészt a vízben és közvetlen fölötte viszonylag kevés a pollen. (Kb. 12 ezer forint)

7. Világítasson az orrába!

Erről (és a következő kettő) eljárásról nincsenek első kézből szerzett tapasztalataink, de jól hangzik és magyar találmány. Az úgynevezett Rhinolight terápia során az orrnyálkahártyát speciális fénnyel világítják meg, mely állítólag néhány kezelés után csökkenti a szénanátha legtöbb tünetét: az orrfolyást, a tüsszögést, az orrviszketést, az orrdugulást és a szájpadlás őrjítő viszketését. Az egyetlen mellékhatás, hogy az orrnyálkahártya kiszárad kissé, amit kenegetni kell. (Egyszeri kezelés díja: 4250 forint)

8. Etesse ezüsttel!

A termék ismertetője szerint a megfelelő mennyiségű ezüstkolloid a szervezetben egy második immunrendszert hoz létre. Fertőtlenítő és betegségmegelőző hatása van és az ígértek szerint nyolcvan százalékban gyógyítja az allergiát. (100 ml kb. 2000-3000 forint)

9. IBR-System,

azaz Integrált Biológia Szabályozó Rendszer, melynek feltalálói abból indultak ki, hogy a gyógyítás során serkentsék a beteg önszabályozó, öngyógyító folyamatait. Elektromos és mágneses pulzusok formájában kérdéseket tesznek fel a beteg szervezetének, amelyekre az válaszol. Ezeket a válaszokat a berendezés kiértékeli és a helytelen válaszokat kijavítja, módosítja. Izgalmasan hangzik, ha valaki próbálta már, ossza meg velünk tapasztalatait. (Egy kezelés kb. 5000 forint)

10. Utolsó jó tanács

Legyen empatikus a környezetében élő allergiással. Idézze fel egy pillanatra a tavalyi tél legszörnyűbb nátháját, ami mondjuk egy hétig tartott. Ha ez megvan, szorozza be tízzel, és képzelje el, milyen pompás lehet így az élet tíz héten át. Legyen tehát elnéző és kíméletes az allergiással. (Ingyér')

Ön talán megtalálta a csodaszert, vagy a felsorolt módszerek valamelyike kapcsán van megosztandó tapasztalata? Ne habozzon, írjon!