horoszkóp

Zsírégetés fénylő testtel

2006.03.21. 15:17
Béres Alexnadra Lendületben című DVD-je állítólag leégeti az emberről a zsírt, feltéve hogy megbirkózik a menüvel és a labilis kutyapózzal. És persze azzal, hogy csinálni kell.

Mindig is az otthoni torna híve voltam. Szerintem ugyanis a fitnesztermek többségében borzalmasan büdös van, sokan vannak, mindenki izzad, és legtöbbször borzasztó a zene. Emellett ha hozzáadom azt az időveszteséget, míg az ember a helyszínre jut, átöltözik, nem számítva az egész napos kellemetlenséget, hogy egy tornazsákot kel hurcolnom a buszon, a metrón, meg egy másik metrón is, még inkább az otthontornázás felé billen a mérleg.

Eddig magam összeállított gyakorlatsorokra tornáztam a tévé előtt, és úgy gondoltam, így nem hogy nem vesztek időt, de még információt is szerzek, vagy éppen szórakozom, a tévé segítségével. Tornához értő szakemberek szerint azonban ez nem jó, mert a tévé elvonja a figyelmet, meg honnan is tudnám magamtól, hogy miből mennyit kell csinálni?

Ég a zsír

Többször próbálkoztam DVD vásárlással, de annyi van, hogy fogalmam sem volt, melyiket vegyem, végül az Alexandra - Lendületben anyagra szántam rá magam, mégpedig azért, mert ezt adták kölcsön, és mert gyors zsírégetést ígért. Magam is úgy ítéltem meg, hogy gyors zsírégetésre van szükségem, és az új, DVD-s tapasztalat kellemesebb volt mint vártam.

Haladjunk azonban kívülről befelé. A borító nem szép, egyáltalán nem, Béres Alexandra viszont legalább jól néz ki. Ráadásul az extrák is olyan hülye felirattal vannak feltüntetve, hogy én észre sem vettem, amíg be nem merészkedtem a lemez belsejébe. A belső menü hasonlóképpen nem túl szofisztikált, bár lehet, hogy egyszerűen a könnyű kezelésre mentek rá. Én azonban kissé nehezen jöttem rá.

Torna kacsákkal

A lendületben program keretében Alexandra egy osztrák tó partján tornázik néhány vadkacsa kíséretében a napon. Utóbbi tényt szem előtt tartva külön pozitívum, hogy Béres Alexandra végig rendkívül gusztusosan mutat, nem izzad, nem liheg, és pornós bevágásokat is csak az extrákban találunk, amikor totálban mutatják a fitneszhölgy fénylő, izzadó, kígyóként mozgó hasát. Miután a has mindenképpen elérhetetlennek tűnik, az ember már csillogó testnek is örülne, sőt egy idő után már a kacsáknak is.

A torna könnyen követhető és egyszerű, és nem is annyira unalmas, amiért külön hálás az ember. Az extra zsírégetést állítólag az biztosítja, hogy az ember a hasizomgyakorlatokig le sem teszi a súlyzót. Bár egy óráig végtelenül egyhangú zenére mozgatni a testünket koránt sem kizárólagos élvezet, de legalább nem kell a gyakorlatokból túl sokat csinálni, így változatos. Az extrákban Béres Alexandra elmondja, a gyakorlatokat direkt úgy állította össze, hogy ne tűnjenek túl nehéznek, ennek ellenére a torna csalóka, másnap ugyanis biztosan érezzük majd a hatását. Be kell valljam, amikor először végigcsináltam a DVD-t, másnap volt egy kis izomlázam a karomban, de soha többet, ennek ellenére az ember érzi, hogy minden izomcsoportot alaposan átmozgat. A kazettán a kábé 50 perces gyakorlatsor mellett van egy extra tízperces hasizomgyakorlat sor és egy ugróköteles gyakorlat, ami bevallom, nem csináltam végig.

Heti négy

Klikk a képre!

Az instrukciók szerint hetente négyszer ideális elvégezni a gyakorlatokat, akár egy egész éven keresztül. A tornatanácsok mellett életmód tanácsokat is kapunk, melyekből talán legfontosabb, hogy együnk hetente tenger halat és olívaolajat, és semmiképpen se használjunk mesterséges édesítőszereket. Összességében tehát első DVD-s torna élményem abszolút pozitív volt, egy valamitől azonban mindenkit óvnék. Amíg nem gyakorolja be tökéletesen a mozdulatsorokat, ne tornázzon a pasija előtt, a négykézláb végzendő lábemelős gyakorlatokból ugyanis úgysem kerülünk ki vonzó hölgyekként. Számomra különös kihívást jelentettek azok a gyakorlatok, mikor a földre ereszkedve kezemet és lábamat is oldalra húzva kellett emelgetni. A gyakorlatok közben az ember lánya inkább hasonlít valami bizonytalan kutyára, ráadásul a teste sem csillog olyan szépen, mint Alexandrának.