Tizenhat éves lány a magyar Miss Alpok Adria

2004.12.15. 15:21
Kedd este tizenhat csodaszép lány közül kiválasztották a legszebbet, aki hazánkat képviseli majd az opatiai Miss Alpok Adria nemzetközi szépségverseny döntőjén. A nőcissé vált Nóci szépségszalont reklámozott, Győzike playback-rappelt, Gianni vidáman zsűrizett Kozmix Lalával, volt Herczeg Zoltán divatshow is, de mi inkább Gecizők koncertre mentünk volna.
#alt#
Kattintson rá!
A Club Heaven nevezetű belvárosi juppiszórakozóhelyen tartott est rendezője Herczeg Zoltán divattervező volt. Ennek különösen örültünk, mert a többi szépségparádéhoz képest érezhetően jobb zenéket raktak a catwalkon egyensúlyozó lányok lába alá, és a fellépőket leszámítva a show is igényesebb volt az átlagnál. A leszámított fellépők között is volt meglepetés. Ő Fehér Zsófia énekesnő, aki jazzfeldolgozásaival kellemes borzongást okozott a várakozó közönségnek.

Nóci nőci

A klubban egész este sürgött-forgott egy nő, aki kicsit Pamela Andersonra hasonlított, kicsit pedig úgy nézett ki, mintha a ValóVilág egykori háziasszonya, Nóci megnövesztette volna a haját. A hölgyről kiderült, hogy valóban Czifra Noémi, csak megelégelte eddigi imidzsét, változtatni akart, és egy kis plasztikai rendelő tulajdonosa és reklámarca. Vicces, mert annyira átváltoztatta magát, hogy fel se lehet többé ismerni, ez pedig a reklám szempontjából hátrányos is lehet.

Nócit a nagy változtatás óta ugyanabba a szatén miniruhában lehet látni mindenütt. A következőket fűzte hozzá az abszurd látványhoz: "Ez póthaj. Amióta hosszú a hajam, sokkal nőiesebben viselkedem, és öltözködöm" - és ezzel lelepleződött, hogy valójában transzvesztita. Korábban mellnagyobbító műtéten esett át, és bevallotta, saját cége szolgáltatásait is kipróbálta: a bőrét lecsiszoltatta, a homlokát botoxszal ránctalanította.

Győzi

#alt#
Katt-katt!

Az eseményre Győzikét is meghívták. Hihetetlenül fel volt pörögve, és ezért sajnos előadott két számot a szomorú szemű csillagokról, rapbetéttel, közönségbuzdítással, ahogy kell. Köztük a nemsokára az egyik kereskedelmi csatornán (ahogy ő mondja "hál' istennek") látható műsorának főcímzenéje volt. A fellépés szünetében zsűrizett, illetve az idei Playmate második helyezettjét, Butor Mónikát szórakoztatta, aki smink nélkül hússzor csúfabb volt, mint sminkkel. Riporterünknek a gengszeröltönyös Győzike kitárulkozott: "Mostanában vagy elegánsban vagyok, vagy meztelenül." Ez utóbbit azzal magyarázta, hogy egyszer meztelenül fotózkodott. "Egy fogyasztószer reklámját vettük fel, amelynek kedvéért le kellett vetkőznöm, és a tablettákat a testemre tették" - magyarázta. Hál' istennek, ezt nem láttuk.

Zsűritársa, Gianni Annoni elmondta nekünk, hogy a választás ugyan nehéz, de "olyan lányokat jelölök majd, akiknek megérintett a személyisége is." Majd mosolyogva hozzátette, jelöltjei között van "egy szőke, egy fekete, és egy vegyes."

Herczeg finálé

A túltelített hazai szépségverseny bizniszben megszokott, hogy szoláriumbérletet, szépségkezelést és portfóliókészítést nyernek, no meg az is szokványos, hogy a sok hirdető mellett a lányok szerepe szinte elhalványul. Ez ebben az esetben nem volt zavaró. A műsor legélvezetesebb eleme a finálé divatbemutató volt. A versenyzők a hercig kinézetű Herczeg Zoltán elszállt streetwear költeményeiben diszkóztak a színpadon.

A lányoknak kissé marionettbábu-mozgásuk volt, pedig volt köztük egy-két gyakorlott szépségversenyző is. Ott volt például Czeisz Julietta, aki azzal a hősies tettével vált híressé, hogy amikor kiderült, hogy mégsem lehet autót nyerni, otthagyta a Playmate választást.

Nagy volt a kicsi Eszter

#alt#
Klikk-klikk

A tizenhat éves Nagy Eszter győzelme csak azért volt meglepő, mert manapság nem jellemző az igazságos végeredmény, és Eszter az elejétől fogva a kedvencünk volt. Ügyesen mozgott, elbűvölően mosolygott, és lazán megfőzte a zsűrit. A darázsderekú győztesnek a szolibérlet és a lovas tanyán tölthető hétvége mellett portfóliót is készítenek, és persze udvarhölgyeivel együtt indulhat egy nemzetközi szépségversenyen, ahol nyolc ország huszonnégy lányával mérkőzik meg. A második helyezett a Playmate versenyt bojkottáló Czeisz Julietta, a harmadik pedig Doktor Katalin, akit barátai biztos Doktor Szöszinek csúfolnak.

Ízlés pofon a végén

A verseny végén adódott egy felettébb kínos incidens. A taps után beállt csöndbe egy illuminált hölgy mindenki által hallható hangerővel bekiabálta: "Miért a csúnyák nyertek ma este?" Ezzel kivételesen nem értettünk egyet, kár hogy a hölgy nem volt ott bármelyik korábban tudósított szépségversenyen. A sértett hangú hölgy amúgy nem teljesen jogtalanul háborodott fel, hiszen sértő megjegyzéséhez hozzáfűzte: "Én voltam, vállalom", majd bekiabálta nevét, és hozzátette: "volt Alpok Adria döntős."

A kellemes hangulat némiképp feledtette velünk, hogy aznap este mehettünk volna a Flash együttessel fellépő legendás Gecizők koncertre is, amiről emiatt sajnos lecsúsztunk. Majd legközelebb.