Ha Csokonai Vitéz Mihály Victoria's Secret bemutatón járt volna, ezekkel a szavakkal emlékezett volna meg az eseményről: angyalszárnyak, pillangók, gyémántok, kristályok, nyakékek, strucctollak, arany babérlevelek, ezüst pálmafák, konfettieső és szexi fehérneműcsodákban vonuló, angyali modellek.

A Victoria's Secret modelljei angyal- és pillangószárnyakkal, valamint öt millió dolláros gyémántokkal ékített melltartóval igyekezték feledtetni a közönséggel a gazdasági válságot a Miamiban, Floridában. Az énekes, Usher nyitotta meg a fehérneműmárka divatbemutatóját, ahol 35 topmodell, többek között a veteránnak számító Heidi Klum, a Victoria's Secret új csodamelle, Adriana Lima, az augusztusban szült és azóta villámgyorsan lefogyott brazil Allessandra Ambrosio, és az új modellgeneráció holland tagja, Doutzen Kroes mutatta be a fehérnemű cég legújabb kollekcióját.

Giccs Deluxe: jönnek az angyalok

Az ezüst pálmafás díszletekkel berendezett szuperluxus Miami Fontainbleau szálloda volt a helyszíne a fehérneműbemutatónak. A Victoria's Secret szexi Angels kollekcióját kiegészítendő a modellek viseletét hatalmas arany, ezüst, fehér és piros angyalszárnyakkal egészítették ki. A cég videóösszeállításából az is kiderül, hogy a kiegészítő angyalszárnyakat évről-évre újratervezik. A modellek minden évben ölre mennek egymással azért, hogy melyikük viselhesse azokat a kifutón, a harminc nőre ugyanis mindössze tizenkét szárnyas kosztüm jut, amelyeknek a súlya nagyjából hét kiló, és azokat elsősorban a VS nagyágyúinak, Limának, Ambrosiónak és Klumnak szoktak adni.

A bemutatott kollekciók egyik kiemelkedő darabja volt az Adriana Lima által viselt fekete melltartó, amelyet fehér és fekete gyémántok, illetve rubintok díszítettek. A Fantasy Miracle Bra nevű melltartóról Adriana Lima lelkendezett az International Herald Tribune-nek: "Akár topként is lehet viselni. Bárki, aki szereti a gyémántokat, megveheti". Ez természetesen igaz, feltéve, hogy az illetőnek van félretéve öt millió dollárja egy darab, korszakalkotó alsóneműre.

Masnik, kockák, babérlevelek, pillangók

Nézegessen angyali Victoria's Secret modelleket!

A szárnyak tervezője, Martin Izquierdo nem állt meg az angyal motívumoknál, a görög mitológiából is merítve egyes modelleket áttetsző pillangószárnyakkal, másokat aranyló babérlevelekkel, kristályokból felépített pókhálóval, illetve strucctollakkal díszített. Az extravagáns kreációk stílus- és színkavalakádját tovább színesítették a hatalmas masnik és a játékos, geometriai formák, mint például a színes körök és a fehér, abroncsos szerkezetű ruhára hulló konfettik. A kosztümöket tervezőjük, Todd Thomas eképp összegezte IHT-nek: "Mi a bemutatón látott kifinomultsággal és eleganciával tekintünk a közelgő ünnepekre".

Az Angels mellett a Pink kollekció legújabb darabjait is megtekinthette a közönség a miami bemutatón. Ezek az amerikai egyetemek campusainak kellőképpen gazdag, menő és laza nőit idéző darabok a bemutatón is a könnyedségről és a huncutságról szóltak. Így például több fehérneműn is visszaköszöntek a színes skótkockás minták, a Holden Caulfield-től kölcsönzött, szintén skótkockás szarvas ölő sapka pedig egyenesen vérforraló.