horoszkóp

Stumpf lánya is nyert az Anna-bálon

2008.07.27. 09:23
Az egykori kancellária-miniszter 18 éves egyetemista lánya lett a bálkirálynő első udvarhölgye a tegnap tartott füredi Anna-bálon. Mindhárom helyezett 18 éves egyetemista, mindhárman herendi vázát nyertek, az első pedig egyiptomi utazást is.

A 18 éves, helybéli Csizmadia Alíz lett a 183. balatonfüredi Anna-bál szépe. A veszprémi gimnazista hölgy mellett az egykori kancellária-miniszter, Stumpf István egyetemista lánya, a 18 éves szinkronúszó Stumpf Kata lett az első udvarhölgy, a harmadik helyen, a második udvarhölgynek pedig Farkas Cecíliát, a 18 éves dunaújvárosi lányt választották meg - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Cserép László, a bál főszervezője.

Pethő Krisztina, a bált rendező füredi önkormányzat sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a bálkirálynő értékes herendi vázát és aranyalmát kapott, a Duna Televízió pedig egyiptomi utazással jutalmazta. Az udvarhölgyek ugyancsak herendi vázát vehettek át.

Japánból is szavaztak rájuk

A 183. Anna-bált szombat este Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg. A nagy múltú balatoni mulatságban ezúttal is telt ház volt, több mint négyszázan szórakoztak az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében, s a vendégseregben most is számos ismert művészt és közéleti személyiséget lehetett felfedezni.

Az első Anna bált 1825 július 26-án rendezték meg a Horváth-házban Szentgyörgyi Horváth Fülöp lányának, Anna-Krisztinának tiszteletére.

A bált a Duna televízió élőben közvetítette, a bál szépe kiválasztása is a tévénézők szavazatai alapján dőlt el: a zsűri kijelölte a legszebb tíz hölgyet, közülük választhattak a nézők. A szervezőkhöz több mint tízezer sms érkezett a világ minden tájáról, így Ausztráliából és Japánból is jött szavazat. Ugyancsak az Anna-bálon adták át a balatonfüredi önkormányzat által öt éve alapított Kiss Ernő-díjat - amely annak a személynek jár, aki sokat tesz Balatonfüred kultúrájáért, szellemi életéért -, ezt idén Cselényi László, a Duna Televízió elnöke vehette át.