Szolid retro a Bazilikánál

2004.06.19. 13:34
Aloha! Hula! Hawaii! feliratú felső virágfüzéres lányokkal, kutya a táskán, kakasos gallérral szegélyezett ruha, Pokémon figurás póló, MC Hammer-re emlékeztető lógó ülepű törökbugyogó: ahány darab, annyiféle rajz, forma, szín. Egyetlen közös nevezőjük, hogy hordhatók és még az utcára is kimerészkedhet bennük az ember. Trendfigyelő munkacsoportunk az alig egyhónapos Aqua-tick üzletben járt a Bazilikánál.
A Zrínyi utcai Aqua-tick üzlet valójában a berlini Plane-tick nevű üzlet budapesti társvállalata. Kertész Imre Németország-Magyarország viszonyát szemlélteti, a "tick" jelenség is, azaz hogy a Berlinben népszerű, magyar aquanauta és frenetic nevű dizájntermékeket áruló üzlet Budapesten csak alig néhány hete nyílt meg és mostanában kezd bevonulni a köztudatba.

Szolid retro, nemcsak ráckerteseknek

Klikk a képre!
"Duds (cuccok), shoes, etc., reflect a subversive world in an old school, psychedelic, xtreme, hippie atmosphere" - áll a berlini üzlet körültekintően megfogalmazott ismertetőjében. Ugyanez nagyjából elmondható a budapesti fiókról is, vagyis a kollekció nem a gagyi-mainstreamet követi, inkább egyedi, trendi és extravagáns, így azok is örömüket lelhetik benne, akik rettegnek a duplikációktól és a plázáktól. "Általában a 17-40-ig terjedő korosztály kedveli a ruháinkat, azok, akiknek fontos, hogy tükrözze személyiségüket, amit hordanak, és akik kerülik a tucatárukat" - mondja Farkas Edina, az üzlet egyik vezetője.

Szerencsére a színesre festett üzletből nem zúdul ránk túl explicit módon a csontig rágott retro, így valószínű, hogy az itt kapható termékeket még az is magára ölti, aki nem könnyezte tele a zsebkendőjét, amikor bezárt a Ráckert.

A majmos, galambos, kakasos állatmintákon kívül szokatlan anyagkombinációk és érdekes szabásvonalak gondoskodnak a ruhák diszkrét extravaganciájáról. Külön említésre méltó a party-animalok között elhíresült kutyamintás kardigán (7700 forint).

Anyagbeszerezés

Árak
Nadrágok: 9-10 ezer
Szoknyák: 7500 - 8900
Ujjatlan felsők: 4500-5400
Kutyás táska: 3000-8000
Fűzők: 20 ezer körül
Kabátok: 9-17 ezer
Férfi póló: 6500
Férfi ingek: 7900-9900
"Nem azt nézzük, hogy mi a divatos, hanem, hogy mi harmonikus" - válaszolja Farkas Edina a textíliák kiválasztását firtató kérdésünkre. Mint az üzletvezető-iparművészek elmondják, "minden anyagnak története van". A megfizethetőséget és a különlegességet szem előtt tartva régen elfelejtett alföldi raktárakból és maradék szövetekből dolgoznak, néha pedig befut egy-egy berlini szállítmány is.

Vásárlási útmutató

Az Aqua-tick felkeresése egyébként időigényes, ám szórakoztató program: a megfelelő darab fellelése már önmagában legalább tíz percet igényel, így legfőképp a turkálókban alkalmazott körülnézés-átvizsgálás-kiválasztás és tömeges felpróbálás eljárását követve számíthatunk sikerre.

Aqua-tick Budapest-Berlin
V. Zrínyi utca 12.
H-P: 10-19
Sz: 11-16