horoszkóp

Bikinivillantás minden korosztályban nyolc órán keresztül

dr
2009.04.13. 08:18
Kapcsolódó cikkek (1)
Több tucat lány indult Siófokon 3-tól 30 éves korig, hogy a Galerius fürdő arca lehessen 2009-ben. Négy kategóriában hirdettek győztest. A marathoni szépségversenyen minden induló fürdőruhában volt, és a végére hagyták a felnőtteket. Ennek ellenére a közönség úgy elfogyott, mintha a desszertet az elején szolgálták volna fel.

A Galerius idén is meghirdette az élményfürdő arcai versenyt, így abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy a húsvét előtti szombatot Siófokon tölthettük a komplexum területén. Ez eddig nagyon kellemesen hangzik, csakhogy négy kategóriában kerestek lányokat, így az esemény reggel tíztől este hatig tartott. Ez a kevésbé vidám tény nyomta rá a bélyegét a felnőttek versenyére, így nem csodálkozunk, hogy a végére mindenki elfáradt és ehhez hasonló párbeszédek születtek a színpadon:


- Miért akarsz megtanulni japánul?

- Mert nehéz nyelv, és kihívás.

- Milyennek gondolod a japánokat?

- Nem tudom, hogy lehet őket megkülönböztetni. Olyan, mintha az egész ország ikertestvérekből állna.

Először a már járni tudó kislányok szállták meg a kifutót, amit öt medence határolt körbe. A legnépszerűbbnek ez a kategória tűnt, alig fértünk el a sok kedves és büszke anyukától és apukától. A zsűri elnöke Hamvas Péter önkormányzati képviselő, balján Regőczi Panna, a 2008-as Miss Little World második helyezettje ült, jobbján a 2005-ös Miss Universe, azaz Proksa Szandra. Persze az IBUSZ helyi irodájának képviselője is helyet kapott a zsűriben, ahogy még további három szakértő is, de őket most nem említenénk, elég lesz azokat megjegyezni, akik helyezést is értek el.

Közhelycsarnok

Nézzen bikinis lányokat!

Hamvas Péter unásig hangsúlyozta, hogy a zsűri borzasztó nehéz helyzetben van, és leginkább a kisugárzást nézik. Meg persze mindenkinek adna valamit, de nem teheti, de akkor is. A lányok tényleg szépek, de az múlandó, és persze fontos a külső, de a belső is számít. Sajnos annak a 12 éves kislánynak ez nem nyújthatott vigaszt, aki azzal próbálta felhívni magára a figyelmet, hogy tangában lejtett végig a kifutón. A tini kategóriában szerencsére csak egy-két túlérett lányka akadt, akiknek valószínűleg nem volt semmi meglepő abban, hogy a zenei csúcspont Mr. President Coco Jambója volt, nekünk bezzeg fájt.

Mielőtt agyműtétet hajtottunk volna végre egymáson, elkezdődött a felnőtt verseny, amiből bőven volt mit mazsolázni. „Mivel lendítenéd fel a balatoni turizmust? Mi a véleményed a környezetvédelemről? Meg vagy elégedve a verseny lebonyolításával?” – típusú kérdések után nem volt furcsa, hogy a horoszkóp visszatérő motívum volt az indulóknál, és két lány is kéz- és lábápolóként keresi a kenyerét. Népszerű szakma lehet mostanában, hiszen Csifó Dorina is ebben látja jövőjét. A kedvencünk mégis az a versenyző volt, aki kijelentette, tíz év múlva is a Magyar Könyvelők Országos Szövetségénél akar dolgozni, mert nagyon szeret ott lenni. Persze a másik favoritunk se volt egyszerű lélek, ő egyenes azt állította, hogy kedvenc szabadidős tevékenységeinek egyike, mikor barátaival beszélget. És miért? Mert kommunikáció szakos.

Sok lány kevés ruhában!

Vendégként szörnyen kínosan éreztük volna magunkat, ha a házigazda mikrofonnal kezében minket is megkérdez arról, milyenek a lányok. A Kaposvári Roxínház fellépőivel sem cseréltünk volna, akiket kizárólag a medencében úszkálók hallgattak. Bár a hangosítójuk arcára nem ült ki a döbbenet, látszott, nem először kell fellépnie a csapatnak ilyen közönség előtt. A marathoni esemény csúcsának valószínűleg azt szánták a szervezők, hogy Torres Dani és barátja egy-egy szál gitárral a kezében a húrok közé csap, de erre már nem maradt lelki erőnk, és nem vagyunk Sztahanovok.

A Galerius arcai

Gyerek kategória: I. Csuka Fanni, II. Fogarasi Lili, III. kerekes Luca

Tini kategória: I. Rentler Zsófia, II. Sallai Nikolett, III. Kalákin Karmen

Junior kategória: I. Pál Viktória, II.Pápai Fanni, III. Bódi Fruzsina

Felnőtt kategória: I. Somlai Alexandra, II. Takács Zsuzsanna, III. Németh Alexandra