horoszkóp

Step aerobik divatbemutató az Aréna Plázában

2008.10.02. 14:35
Az Arena Divathetek megnyitója alapján az idei őszi/téli trendekben van kockás zokni, kék farmer, pasztellszínű pulóver, meg paletta a fejen, neonszőrmés usánka, meg egy csomó minden. Az Aréna Plázába szervezett divatbemutató annyira pörgött, hogy néha csak úgy belezuhantunk a látványba. A legérdekesebb darab a kantáros tiroli-alsónadrág volt, a legkínzóbb kérdés, hogy az egyébként ízléses bemutatót szervező Lakatos Márk magát miért nem tudja öltöztetni.

„Azért volt olyan jó, mert rengeteget táncoltak. Iszonyú jó volt a show. Arra emlékszem, hogy sok volt a kockás, az megmaradt. Egy olyan darabot illene beszerezni” – mondta Szekeres Nóra az Arena Divatheteket megnyitó divatbemutató után, és nagyjából csak egyetérteni tudunk vele.

A táncosokkal és celebekkel tarkított bemutatót Lukács Gabriella rendezte, és Lakatos Márk válogatta hozzá a ruhákat, vagyis ő volt a stylist. A bemutatón az Aréna Pláza üzleteinek kínálatát láthattuk ügyesen, márkánként más és más show keretében bemutatva.

Színes ruhák

Volt többek között break, a Charlie angyalaiból kölcsönzött akciójelenet és palettával a fejükön vonuló modellek. Talán túl jóra is sikerült a show: nehéz volt a ruhákra koncentrálni, de a show-elemeknek köszönhetően biztos, hogy szinte mindegyik bemutatott darab alkalmas arra, hogy akrobatikus mozdulatokat végezzenek bennük.

A bemutató óta sem akar viszont elmúlni az a kérdés, hogy ha Lakatos Márk több mint egy órára elegendő ruhát képes ízlésesen összeválogatni, akkor a saját öltözékével ez miért nem sikerül neki általában. Na, nem kertelünk tovább, a csizmát nem tudjuk feldolgozni.

A látott darabok alapján azt tudjuk mondani, hogy idén a fekete, a piros, a lila, a barna, a sárga, tehát úgy általában a színek lesznek divatban, mintában viszont egyértelműen a kockás dominál, ha nem számítjuk az egyszínű darabokat is mintásnak. Ezen a bemutatón tényleg az Aréna Pláza divatüzleteinek kínálatát láthattuk, és elmondhatjuk, nagy öröm, hogy egy olyan világban élhetünk, ahol a boltok őszi/téli kollekcióiban olyan ruhák vannak, amik valóban divatosnak számítanak.

Sok kockással

Annak ellenére, hogy a bemutatott ruhák nagyon nagy százaléka kimeríti a hétköznapi, és a szuperátlagos fogalmát, mégiscsak lehet valami abban, hogy évről évre változnak valamit a trendek, mert a közönség merőben más jellegű darabokban volt, mint a modellek a színpadon.

Nem is annyira a nőknél, mint a férfiaknál lehetett ezt észrevenni, akik szinte egytől egyig répaszárú nadrágban és hozzá tartozó hegyes orrú cipőben jelentek meg, amolyan kelet-európai Pete Dohertyk. Ezzel szemben a kifutón nem láttunk répanadrágot, a hozzá tartozó dzsánkicipővel. Egy halk hál’ istenneket elmormoltunk.

A közönség ránézésre jól szórakozott a bemutatón, sőt a hátsó sorokban a folyamatos hangos és pörgős zene miatt egy-két tánclépést, csípőmozgást, ütemes bólogatást is elcsíptünk. Szekeres Nóra itt talán még jobban érezte volna magát, mint a kifutó mellé ültetve a többi celeb között. „Ez a fajta bemutató nagyon tetszik, csak az a baj vele, hogy én ebben a pörgésben úgy részt vennék. Az az érzésem, hogy de jó lenne velük bulizni” – mondta a TV2 műsorvezetője, mikor kikászálódott helyéről a bemutató után.