Kucsera Gábor félmeztelenül flörtölt Voksán Virággal a színpadon

dns
2009.04.03. 15:35
Herczeg Zoltán bőrkollekciójának egyik modellje, Dukai Regina nem szereti az önelégült férfiakat, másik modellje, Debreczeni Zita a rosszfiúkat szereti, akiken nem lehet uralkodni. A show-t az Axe új dezodorjának a bemutatása alkalmából láthattuk. Más cégek jóvoltából már ismertük az überszexuális férfiakat, és a maximalista istennőket, most megismerhettük a neoszexuális férfiakat is, akik olyan erővel hatnak, hogy illatukra Voksán Virág egyből tangában vonaglik a jakuzziban.

„A nemi szerepek jó darabig összecsúsztak. A fiúk kezdtek több időt eltölteni a tükör előtt, mint a lányok, sminkelgették is magukat. De aztán a nőknek elegük lett ezekből a fajta metroszexuális férfiakból és kitalálták, legyen a férfi újra férfi, a nő újra nő. Az újonnan felélesztett, eredeti szerepek nyomán jött létre a neoszexualitás, amelyik visszavezet ahhoz a képhez, amikor is az ősember leterítette a mamutot, lerántotta a bőrét, és ott tette magáévá a kedvesét”- mondta az Axe új, Instinct nevű dezodorának a bemutatóján Zólyomi Zsolt parfümőr, aki arra tért rá, hogy a bőr illata az ősi ösztönöket ébreszti fel, és ez kell a nőnek.

A nők feromonsokkot kapnak

Vezessék kezét az ösztönei!

Manapság gondosan kitalált, sokrétű marketing stratégiákkal találkozhatunk, ha egy terméket el akarnak adni. Az Old Spice überszexuális férfinak nevezte az érzékeny, de céltudatos férfiakat, az ideális vásárlóikat, a Gillette kiemelte a szürke átlagból a drámaian sima lábú, igényes istennőt, az Axe eseményén pedig megismerhettük korunk neoszexuális férfiját, akinek bőrillatától feromonsokkot kapnak a nők, és másra sem vágynak, mint hogy örökítsék a példány nagyszerű génjeit.

Mindezek szemléltetésére este hét órára hívták az újságírókat a pálmaházi hőmérsékletet idéző Symbolba, de a beígért Devergo divatbemutató és Herczeg Zoltán Leather Instinct Show-ja este kilenc után kezdődött csak, hogy mindenki a saját bőrén tapasztalja, milyen is várni az igazi, ösztönökre ható, neoszex férfira. „Már értem, hol a termékkapcsolás. Itt negyven fok van, és el akarják adni a dezodort: logikus”- nyitott új frontot az amúgy is erős marketingstratégiában Szabó Patrícia, a Cosmopolitan főszerkesztője a pultnál állva. A tömeg a bulizó fiatalok érkezésével már este nyolckor jelentős volt, aki unatkozott, az leköthette szabad vegyértékeit az Axe megrendelésével készült Dj Flower-videoklippel, amelyik a kivetítőkön rotációban futott, és amelyikben Voksán Virág – a termék egyik reklámarca és a divatbemutatók modellje - tangában vonaglott egy jakuzziban, megrészegülve a Sebastian nevű férfi főszereplő bőrének illatától.

Nehéz helyzetben a magyar bőrművesek

„Honnan lehet jó bőr alapanyagot beszerezni?”- kérdeztük Herczeg Zoltán divattervezőt a Leather Instinct kollekciójának a bemutatása után. „Az igazi bőrt meg lehet kapni bőrkereskedőnél. Kábé hárman csinálják még ezt a műfajt, a legtöbb tönkrementek az olasz, a kínai és a török könnyipar miatt. Nincs igény ugyanis a kézműiparba. A törökök tízezerért tudnak adni egy bőrkabátot, ezzel nem lehet felvenni a versenyt. Egy jó bőrkabát az anyaggal és varrással együtt legalább hatvanezer forint körül van, ennél nem nagyon lehet olcsóbban adni”- fejtette ki Herczeg, akit arról is kérdeztünk, a kollekciójában látható ruhák mindegyike bőrből készült-e. A divattervező nevetett. „Nem mindegyik ruha készült bőrből, de ugye nem könnyű megismerni? Dukai Regina kék bőrnadrágja, Szekeres Nóri fekete konferanszruhája, Sebastian kígyóbőr-nadrágja és Kucsera Gábor motoros bőrdzsekije készült valódi bőrből.”

Kucsera Gábor bedobta a pólóját

Mint azt Szekeres Nóra, az est konferansziéja elmondta, jelentős változásokat látunk majd az est celebmodelljeinek viselkedésében, miután megrészegíti őket az Illat. Kíváncsian vártunk ezekre a pillanatokra, de valahogyan néhány celebünk zavarban volt a színpadon. Végül a neoszexualitás elsöprő erejét bemuattni hivatott show az volt, amikor Kucsera Gábor narancssárga ingpólóját letépte Voksán Virág playmate, és az immár félmeztelen sportoló a közönségbe hajította felsőjének maradványait.

Mellettük ismeretlen huszonéves lányok a Gumicukor nevű hírblogunk kommentelőit idézően cinikus megjegyzésekkel illették a show-t, ezen magunk is meglepődtünk. Voksán Virág párducmintás melltartója és miniszoknyája sem aratott a körükben osztatlan sikert, de Herczeg Zoltán többi ruhája azonban az általános közvélekedés alapján, és szerintünk is jól sikerült. Az este dress code-ja egyébként a bőr volt, amelyet sok vendég a minél nagyobb saját bőrfelületének bemutatásával teljesített, de azért egy fekete bőrkesztyűt felhúztak a szabály kedvéért.

A focista, aki női parfümöt használ

Neoszexualitás ide vagy oda, Dzsudzsák Balázs a hollandiai PSV Eindhoven játékosa az Axe eseményén arról számolt be a Velvetnek, hogy a parfümök közt válogatva gyakorta a női illatok tetszenek meg neki. „Meg kell, hogy mondjam, a női ruhák területén nagyobb a kínálat, és ez a női parfümökre is vonatkozik. Most is van a nesszeszeremben egy parfüm, ami női, és szeretem használni. Ha a csapattársaim kérdik, mi ez az illat, félre szoktam őket vezetni, hogy nehogy utánozzanak. Szeretem a különleges dolgokat”- számolt be szokásáról a nyírlugosi focista, akinek még egy sajátos szokását felfedeztük, hogy rózsafüzért visel a nyakában. „A nagymamámtól kaptam, aki ezt a rózsafüzésrt megszenteltette. Persze, hogy hordom, nekem fontos a vallás.”

Dukai Reginát riasztják az önelégült férfiak

Vezessék kezét az ösztönei!

Azt terveztük, hogy a show után arról kérdezzük a celebmodelleket, mit jelent számukra az a szó, hogy neoszexualitás. Ennél elmélyültebb beszélgetésre nem számíthattunk, mert a bemutató után rögtön elkezdődött a diszkó, és épp elég a jóból a tömegben lökdösődve a neoszex férfiakról üvöltözni. Hujber Ferenc színész szerint butaság volt ez a témafelvetésünk, de mégis tartottuk magunkat hozzá. Elmondta, az ő viselkedését csak a belső változásai befolyásolják, sosem a trendek.

„Örülök neki, ha előtérbe kerülnek a férfiasabb férfiak. Nekem nem tetszett soha, ha egy férfi több időt tölt a tükör előtt, mint egy nő, riaszt az ilyesmi. És riasztanak az önelégült férfiak is”- mondta Dukai Regina énekesnő. A mellette álló Debreczeni Zita modell láthatóan tartott attól, hogy a megjelent újságírók a szakításáról akarják kérdezni, a férfiideáljáról szívesebben beszélt. „Szeretem, ha egy férfiban van egy kis rosszaság, és nem tűnik patyolat tisztának. A megzabolázhatatlan férfit szeretem, akin nem tudok uralkodni. Akin tudok, az nem érdekel.”

A kislányok első szerelme

Szekeres Nóra műsorvezető a lányok gyerekkori, majd későbbi férfiideáljára tért rá. „A kislányok első szerelme természetesen lányos fiú, ugyanis abban a korban a szép arc számít a leginkább, a lányok az arcba szeretnek bele. Kamaszkorban is még ez a gyakorlat, ugyanis a kialakulatlan kamaszfiúkat csöppet sem férfiasak. Később aztán kialakul a vonzalom az érettebb, férfiasabb típusok iránt, nálam legalábbis ez így történt”- mondta a kétgyerekes műsorvezető.

Herczeg Zoltán divattervező sem hallotta Zólyomi Zsolt beszédét, a felvetésünk őt is felkészületlenül érte. „Épp az öltözőben izgultam, amikor erről szó lehetett a színpadon. Amikor felkértek a kollekció megtervezésére, nem kaptam ilyen instrukciót, hogy neoszexuális embereknek tervezzek ruhát. Sokmillió éve létezik két nem: a nő, meg a férfi. Ez így hagyományos, és bevált, nem kell a kategóriákon változtatni”- zárta le a témát a divattervező.