horoszkóp

Répát, óvszert és kiskutyát a backstage-be!

2007.07.04. 14:23
Egy magyar zenekar dedikált fotója, somlói galuska, másfél kiló sárgarépa, orvosi oxigén, új-zélandi méz: többek között ezek szerepelnek a legnagyobb hazai fesztiválok külföldi sztárjainak igénylistáin. Utánanéztünk, és kiderült, nemcsak a mi fesztiválszervezőinket szívatják a nagy külföldi vendégek. A Van Halen tagjai nem voltak hajlandóak megenni a barna M&M's cukorkákat, amiket a Rolling Stones viszont örömmel bevállalt. Madonna rendre új wc-ülőkét, Mariah Carey kacskaringós szívószálat, az Aerosmith pedig a Run DMC-t kéri a backstage-be.

A Sziget szervezőiroda meglehetősen gentlemanlike-hozzáállással kezeli a külföldi sztárok olykor zavarba ejtő kívánságait, és bár azt megosztották a sajtóval, hogy a nagy külföldi sztárok milyen furcsaságokat (egy magyar zenekar dedikált fotója, somlói galuska, másfél kiló sárgarépa, orvosi oxigén, házimozi rendszer, masszázsszoba, 60 üveg Fiji forrásvíz, új-zélandi méz) igényelnek, azt sajnos nem sikerült kinyomoznunk, ki kérte a rengeteg répát, és ki volt az, aki egy magyar zenekar dedikált fotóját akarta öltözője falán látni.

Mindent kértek már, ami létezik

A július 4-én, a soproni Volt fesztivállal induló nyári fesztiválhullám második állomására, a Balaton Soundra érkezik például egy olyan zenekar, mely irtózik a repüléstől, ezért csak autón vagy vonaton hajlandó utazni. Hogy kik ők, sajnos nem tudjuk, az internet viszont szerencsére nem ennyire diplomatikus. Íme szupersztárok furcsa kívánságai.

Az ausztrál Herald Sun volt olyan jó és összegyűjtötte néhány világsztár különleges kérését. A lista tanulsága szerint minden, amit megvásárolható vagy mozdítható, képezte már a poptörténelemben sztárok kéréseinek tárgyát.

Van Halen barna cukorkáit a Rolling Stones követelte

Justin Timberlake például európai turnéján a szelektől tartva fingás elleni tablettákat kért a backstage-be, míg J-Lo arra hívta fel a figyelmet, hogy kávéját csakis és kizárólag az óramutató járásával ellentétes irányban kevergethetik. Az öregedő Van Halen tagok egy koncertjükre rendeltek egy tál M&M's cukorkát, de azt kérték, hogy az összes barna színűt szedjék ki belőle. Így tesztelték ugyanis, hogy a rendezők elolvasták-e az egész szerződést. A Rolling Stones viszont vicces csapat: ők ezt hallva azt követelték szervezőiktől, hogy szerezzék meg nekik Van Halenék összes barna cukorkáját.

Marylin Manson szelíd kívánságai

Marylin Manson kérései egyáltalán nem voltak olyan vadak, mint amilyen a híre. Legalábbis a jéghideg Coca-Cola, a gumicukor, a szójatej és popcorn olyan szelíd lélekre vall, hogy az már szinte durva. Mariah Carey-ben azonban e téren sem kell csalódnunk: a plüssállatlelkű hisztérika többek között nyuszikat, kutyusokat, cicákat, valamint méregdrága Cristal pezsgőt és egy doboz kacskaringós szívószálat szokott kérni.

A Beastie Boys színes óvszerekről álmodott

Madonna ad a higiéniára, és minden koncerthelyszínére új vécéülőkét kér. A Foo Fighters nem osztja meg az öltözőjét semmilyen zenekarral, ha az nem az Oasis, a Supergrass, vagy a Led Zeppelin. Kérni egyébként csak fehér zoknikat, boxeralsókat és piros Marlborót szoktak. A Balaton Sound utolsó napján fellépő Beastie Boys egyszer a szivárvány minden színében pompázó óvszerhegyeket kért, a Szigeten is fellépő Nine Inch Nails pedig ellenállhatatlan vágyat szokott érezni egy kis kukoricaliszt iránt.

Öt öltöző, három grillcsirke, 60 kiló jég plusz a Run DMC

Az Aerosmith egy angliai koncerten nem akart alkoholt, cserébe viszont kért öt külön öltözőt, fejenként 3 grillcsirkét, 60 kiló jeget, és még azt követelték, hogy küldjék oda nekik az amerikai Run DMC formációt. Arra nem tértek ki, hogy ennek oka vajon a régi közös sikerszám, a Walk This Way iránti nosztalgia, vagy csak így akartak potya repülőjegyet kibulizni a haverjaiknak.

Amikor a közönség is beszáll a cateringbe

Városi legendák szerint a magyarok közül csak Ákosnak szoktak lenni extra igényei, sőt, nem nagyon bízik meg külső catering szolgáltatókban. A többiek beérik szendviccsel, törölközővel, ásványvízzel, sörrel és némi alkohollal. Arra meg bizonyára mindenki jól emlékszik, amikor a Morcheebaa időközben leköszönt énekesnője, Skye Edwards a 2001-es Szigeten kedvet kapott egy spanglihoz, ekkor ugyanis a publikum első sora egészítette ki a backstage catering-jét.

Legyenek résen!

Szóval kedves Volt, Balaton Sound és Sziget-látogatók: legyetek résen, és ha meglátjátok a répaszállító kocsit mondjuk a Prodigy koncert előtt, vagy valamelyik óvszercég marketingeség a Beastie Boys felé közeledni, ne habozzatok, értesítsétek szerkesztőségünket. Itt.