horoszkóp

Nők és nyugdíjasok is gyúrhattak az izompacsirták szépségversenyére

2008.07.08. 10:16
Azt is gondolhatnánk, hogy az esemény névadója egy mosogatószer-márka, de nem, itt valódi muszklikról, azaz igazi testépítőkről van most szó. A "szépség" az ő esetükben sokak szerint ugyan legfeljebb idézőjeles lehet, mindenesetre versenyezni versenyeztek becsülettel, külön kategóriában a nők és a 65 év fölöttiek.

Az Izomstrand nélkül Schwarzenegger sem lett volna

Az eredeti Muscle Beach még az 1930-as években nyílt és kezdte vonzani az izomnövesztést célul kitűző sportembereket. Hamarosan bámészkodók is csapódtak hozzájuk, és a spontán szerveződő klub az amerikai bodybuilding-mozgalom bölcsőjévé vált. 1959-ben ugyan odébbköltöztették a gyúráskedvelők strandját, de ez senkinek sem szegte kedvét, a testépítés egyre nagyobb népszerűségnek örvendett. Még maga Arnold Schwarzenegger is járt ide súlyzózni, aki ugyebár azóta az egész állam kormányzójává vált.

Kattintson a legszebb kaliforniai izmokért!

Továbbra is ingyenes a legszebb izmok megtekintése

Bár a testépítők legrangosabb versenyének a mai napig a Mr. Olympia számít (a címet Arnold Schwarzenegger egyébként 1970-től 6 évig folyamatosan viselte, majd 1980-ban hetedszer is elnyerte), hatalmas figyelmet kap az eredeti Muscle Beach által rendezett seregszemle is. Hogy a muszklik összemérése még látványosabb legyen, nők és 65 felettiek is részt vehetnek a mindenki által ingyenesen látogatható versenyen, amelyre ráadásul a nevezés is nyílt volt. Galériánkban szinte mindenkiről láthat fényképet.

Szabadtéri izomfejlesztés amerikai módra itthon is

Néhány helyen már hazánkban is biztosítanak az önkormányzatok a Muscle Beach-hez hasonló szabadtéri konditermet. Természetesen óceánpart nincs hozzá, de húzódzkodásokra, felülésekre, fekvőtámaszozásra, stb. kiválóan alkalmas a Városliget erre kialakított, felnőtteknek való "játszótere". Az alkalmatosságok a park Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor sarokhoz legközelebb eső zugában találhatók, a süllyesztett focipálya mögött. Hogy az ott rendszeresen gyúrók izomszépségversenyt terveznének, arról egyelőre nem kaptunk hírt.

Ön gyúrt már a szabad ég alatt?

Ön is tud hasonló, mindenki számára nyitva álló testépítési lehetőségről? Vagy ön kizárólag konditeremben szokott edzeni? Várjuk az emaileket!

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft