horoszkóp

Pótszandál és díszkabát dukál a bálba

MTI
2006.01.18. 16:05
A hamarosan elkezdődő farsangi, báli szezonra már felkészültek az üzletek: most még széles a választék, bár sokan ma is csináltatni fognak alkalmi öltözékeket, főleg, akik testesek. Az összeállítás azonban nemcsak nekik készült.

A drága nagyestélyiket otthon nem lehet átalakítani, ugyanakkor sok ezer nő ma sem talál a méretére való nadrágot, ruhát vagy szoknyát. A nagyobb méretet viselők esetében a leggyakoribb gond, hogy a 42-56-es méretűekről azt gondolják a gyártók, hogy mind 170-180 centi magasak.

Variálható estélyi

A kölcsönzés csak azok esetében megoldás, akiket normál konfekció mérettel áldott meg a sors. Az alacsony, telt nők ritkán kapnak magukra megfelelő méretű estélyit, különösen, ha fölül vagy deréktól lefelé teltek, nem pedig arányosan. Ha viszont már csináltatni kényszerül a mulatni vágyó, akkor érdemes a többrészes variálható estélyi öltözék mellett dönteni. A fekete vagy sötétbordó selyemjersey nadrághoz, hímzett taft vagy alábélelt muszlinszoknyához nélkülözhetetlen a top és egy fényes, santung vagy selyemsantung hatású, moaré, kloké vagy brokát kabát.

Boleró csak hosszú derekúaknak

A felső ne legyen túl rövid, bármennyire is divatos, inkább hosszabb állású. A most oly divatos boleró csak hosszú derekú, vékony nőknek áll jól. A színek közül vezet a lila, a bordó, a ciklámen és ennek összes árnyalata, a bronz, a sötétarany és a dohány.

Simához gyöngyözött

Ha a szoknya sima, szép hozzá a míves, hímzett, gyöngyözött kabát. Igaz, ezeket bélelni kell és így nagyon melegek egy-egy báli estére: erre sem árt odafigyelni. Érdemes két, különböző színű topot és kabátot csináltatni, amelyek könnyen váltogathatók. Ezzel meg van oldva az egész farsangi szezon. A brokát kabát sima fekete ruhához is hordható, elegánsabb fogadásra vagy Operába.

Igazi ékszer, normális kabát

Az ékszer és a kistáska legyen hasonló stílusú - az arany ékszert üti az ezüst alapú vagy gyöngyözésű táska. Az ékszer, ha lehet, legyen valódi, vagy ha nem az, akkor egyedi iparművészeti bizsu, amely most ugyancsak nagyon népszerű. A díszes felső "üti" a feltűnő ékszert.

Estélyi ruhához leginkább bunda, szőrmekepp, a ruha árnyalatában játszó szőrmedíszítésű pelerin vagy elegáns, hosszú, fekete kabát illik. Pufidzseki, farmerkabát nem jöhet szóba.

Elegáns cipő, kényelmes melltartó

A cipő legyen szép, elegáns, de főleg kényelmes: egy egész éjszakát kell benne végigállni, táncolni. Tartalék szandált vinni jó ötlet - ez éjfél utánig a ruhatárban maradhat.

A fehérnemű főszereplővé léphet elő: a melltartó tartson, de ne érezze magát kalodában viselője, mert ez a kellemetlen érzés az egész estét tönkreteheti.