horoszkóp

A barnák lenyomták a szőke nőket

-b-
2005.06.01. 12:42
Barna hajú nők állnak a világ száz legszebb nőjének listájának élén, maguk mögé utasítva a szőkéket. Az amerikai Harpers & Queen magazin toplistájának összeállításában ezer divatügyi, művészeti és médiaszakember vett részt.

A top huszonöt
Angelina Jolie
Christy Turlington
Rania jordán királynő
Sofia Coppola
Nigella Lawson
Uma Thurman
Emmanuelle Beart
Kate Moss
Aishwarya Rai
Charlotte, monacói hercegnő
Charlotte Rampling
Beyonce Knowles
Cate Blanchett
Scarlett Johansson
Ziyi Zhang
Sophie Dahl
Natalie Portman
Liv Tyler
Gisele Bundchen
Jennifer Connelly
Natalia Vodianova
Dita Von Teese
Julie Christie
Margherita Missoni
Gwen Stefani
A legszebbnek ezen a szavazáson is Angelina Jolie színésznőt találták a megkérdezettek, őt követte Christy Turlington szupermodell, Rania jordán királynő, Sofia Coppola filmrendező és Nigella Lawson tévészakács: valamennyien barna hajúak. Az első tízbe csupán egyetlen szőke sztár jutott be, Uma Thurman. Angelina Jolie-t korábban a People magazin olvasói is megválasztották az idei év legszebb emberének.

Mindenhol előretörnek

A szavazás végeredménye a magazin szerkesztőit is meglepte, akik nem számítottak a barnák ilyetén népszerűségére. A szőkék trónfosztása a szerdai Miss Universe szépségversenyen is bekövetkezett: a tavalyi szőke, kék szemű amerikai szépséget idén barna hajú, orosz származású kanadai lány váltotta.

A Velvet olvasói is előnyben részesítik a barnákat: szerdai szavazásunkon több mint kétszázan voksoltak rájuk, míg szőke nőideálja csupán százhúsz olvasónknak van. Igaz, az elsöprő többség úgy vélte: mindegy, milyen színű a haja, csak szeressen.

A Harpers szavazását kommentáló plasztikai sebészek szerint a futószalagon gyártott egyenszőkeségek helyett egyéni, karakteres szépségekre voksolnak az emberek. Divatba jött az erős, római orr - mondta a vélhetően magyar származású Peter Fodor plasztikai sebész a Manchester Evening News angol lapnak.