horoszkóp

Kiment a divatból a bikini

2006.07.10. 14:50
Egyre többen keresik a naturista üdülőhelyeket és nudista strandokat. A nők egyenletes barnulásra vágynak.

A Yahoo keresőjében a standszezon kezdete óta 700 százalékkal növekedett a nudista és naturista strandokra irányuló keresőszavak száma, amiből egyértelműen látszik, hogy a bikini 60 év hódítás után lassan kimegy a divatból.

Inkább meztelenül

Nagy-Britanniában mintegy tízszer többen érdeklődnek naturista üdülőhelyek és nudista strandok iránt, mint öt évvel ezelőtt, a meztelenül napfürdőzni kívánók száma tehát egyre növekszik. Egyre több naturista hotel és nudista kemping nyílik Európa legkülönbözőbb részein. A bikinigyártók tehát kezdhetnek aggódni, hiszen ha ez a tendencia így halad tovább, egyre kevesebb fürdőruhát fognak eladni. Pedig az "ici-pici bikiniről" már 1962-ben dal született és hódítása azóta is töretlen, a meztelenkedés pedig utoljára a bikini megjelenése előtt, a 60-as években volt divat.

Kerek vonalak

Érdekes eltérések mutatkoznak egyébként Nagy-Britannia és a kontinens hölgyinek bikini viselési szokásai között. Míg Európában inkább a topless hódít, az amúgy nem túl napos Angliában inkább a minden vagy semmi elvét követik.

A Yahoo felmérése szerint minden idők legszexisebb bikini-ikonjai a Bond-lányok. A szavazáson első helyre futott be Ursula Andress, második helyre pedig a szintén Bond-lány Halle Berry. Harmadik helyen természetesen Marilyn Monroe végzett. Futott még Pamela Anderson. Bo Derek és Jane Fonda is, amiből arra következtethetünk, hogy a bikiniben jobban kedvelik a férfiak a telt idomú nőket, mint a pálcikákat. Elemzők szerint a bikini, akár milyen kis ruhadarab is, lassan csak a szégyenlős nők kelléke lesz.

Itthon is

Ezzel párhuzamosan nálunk is növekszik a naturista programok és nudista strandok iránti igény. Vannak olyan üdülőhelyek, kempingek - ma már a Balatonon is - amelyek kifejezetten a naturista nyaralásra rendezkedtek be. Ennek ellenére a bikini nélküli fürdőzés okaként a nők leggyakrabban az egyenletes barnulást nevezik meg, nem pedig azt, hogy fürdőruha nélkül természetesebben érzik magukat.