horoszkóp

Négyszáz bohóc a mexikói továbbképzésen

2007.10.16. 12:27
Lala és Kamilla kismiska ahhoz a többszáz bohóchoz képest, akik Mexikóban gyűltek össze egy négynapos hepajra. A sok krumpliorrtól és bohóccipőtől alig lehetett mozdulni a mexikóvárosi színházban, ahol a szomorú arcú nevettetők továbbképzik magukat. Meg persze buliznak is.

Mintegy négyszáz bohóc gyűlt halomba hétfőn azon a négynapos eseményen, amit a nevettető, ámde néha félelmetes lények kedvéért rendeztek. Főként mexikói arcok mutatták meg magukat, de Közép-Amerika más országai, a Dominikai Köztársaság valamint az Egyesült Államok is szépen felsorakoztatták festett arcú példányaikat.

Fejlődni is szeretnének a bohócmesterség űzői, ezért műhelymunkában is részt vettek a sírva vígadáson kívül. A 22 éves Freddy Gaspar Chavez, aki az El Limoncito, azaz Citromka művésznéven dolgozik, összehaverkodott például egy guatemalai társával, aki pimasz hasonlóságot mutatott vele. "Nagyon hasonlítunk, bár mindenkinek megvan a saját stílusa" - mondta a világ bohócainak karakteréről Chavez.

Klikk!

Kacagó pszichológus

Latin-Amerikában a bohócmesterség két fő csoportra oszlik. Vannak a "caras blancas", azaz fehér arcú bohócok, akik a gyerekek szórakoztatására léteznek. Ellentétük a "callejeros", az utcai bohócok, akik egy-egy kevésbé jól sikerült példányával akár egy velencei utcán is találkozhatunk.

Ez a szakmát is főként a férfiak uralják, de a gyűlésen úgy tűnt, hogy egyre több női bohóc is helyet talál magának. Janet Rodriguez például elmondta a CNN-nek, nagyon sokat kell tanulnia, hogy kitűnjön a tömegből és tényleg képes legyen a nevettetésre: táncolni, énekelni is tudni kell, és nem árt, ha az ember konyít a gyerekpszichológiához is.