horoszkóp

Tangára vágynak a brazil férfiak

MTI
2005.04.25. 09:34
A brazil pasik is olyan formás és izmos feneket szeretnének, amilyen a szambatáncosnőknek van, ezért egyre többen gyúrnak fenékre a fitnesztermekben. Kidolgozott hátsójukat pedig szívesen mutogatnák tangában a strandokon, bár a viselet anatómiai szempontból nem ideális a férfiak számára.

A brazil férfiak legújabb vágya, hogy olyan kemény és gömbölyded farizmaik, azaz - afrikai eredetű szóval - "bumbájuk" legyen, mint a nőknek, és ezért minden áldozatra képesek lennének.

Fogselyembe öltöznének

#alt#
Egy sportos modell
A latin-amerikai országban a férfiak megőrülnek a telt, izmos női fenekekért, és a gyengébb nem igyekszik is kielégíteni az éhes tekinteteket. Ez az európai nézőknek különösen a riói karneválok idején válik nyilvánvalóvá, ahol mindenki vadul rázza jobbára fedetlen hátsó felét. Nem véletlen, hogy innen származik a tangabugyi, amelyet Brazíliában hátsó összetartó zsinórja miatt csak "fogselyemnek" (hilo dental) neveznek - írja az El País című spanyol napilap.

Hátsó gondolatok

Most a férfiak is szeretnék ezt a szívességet viszonyozni a nőknek. Annál is inkább, mert egy helyi szexuálpszichológus felmérése szerint a brazil nők 80 százaléka először az ülepét nézi meg a férfiaknak. Ezért aztán megnőtt azoknak az uraknak a száma, akik a testépítő klubokban a hátsójukra gyúrnak.

Az viszont még nem dőlt el, hogy a férfiak is átveszek-e a strandokon a "fogselyem" divatját. A divattervezők természetesen máris rámozdulnának a szériára, de egy riói egészségvédő központ emlékeztet arra azokra a fiziológiai kellemetlenségekre, amelyeknek a férfiember ki lehet téve a lábai közé szoruló zsinór miatt.