Zokogva búcsúzott a királynőválasztás felkészítőtáborától, így a Miss World és Miss Hungary címeket eldöntő versenytől is Lisz Brigitta és Auth Noémi, miután a válogatók szerint nem voltak elég nyitottak. Azért csak ketten mentek most, mert a patkóbélgyulladástól sújtott Budai Zsuzsa magától lépett vissza.

"Liszi Brigitta és Auth Noémi nem folytathatja a felkészülést" - jelentette be A Királynő című produkció balatonkenesei sajtótájékoztatóján a produkciót vezető Schiwert Takács László. "Itt minden lány gyönyörű, arra a két lányra is vonatkozik mindez, akiktől elválunk" - mondta, aki a valóságshow-kból ismert kiválasztás kifejezést használta a versenyzők számára nehéz percekre, és úgy fogalmazott, az egyedüli ok, amiért megválnak a két lánytól, hogy még nem elég nyitottak. "Biztos vagyok benne, hogy ezen két lány számára az elkövetkezendő években nagy sikerek várnak a szépségversenyekben" - vélte Schiwert.

Kiesni tudni kell, de nem muszáj

A "kiválasztás" hűen tükrözte a kereskedelmi csatornák szórakoztató műsorainak feszültségteremtő hagyományait. Azok a lányok, akik korábban a tábor ideje alatt tartott házi versenyeken, a Miss Talent, a Miss Sport, a Miss Charity és a Miss Bikini versenyen győztesek lettek, nem tudták előre, hogy nem eshetnek ki, a valóságshow-k kifejezésével élve védettek. Így ők is gyomorgörccsel ébredhettek ma, legalábbis Polgár Krisztina, a Miss Talent cimet megszerzett szépségversenyző ezt állította saját magáról.

Lisz Brigitta és Auth Noémi elsirta magát, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy ők ketten nem folytathatják a versenyt, és ugyanúgy több lány is könnyeivel küszködött, majd odaszaladtak megölelni a két kiesett versenyzőt, és ezt a jelenetet rögzítette az RTL Klub is. A stáb akkor is folytatta a filmezést, amikor Katus Attila, a versenyzők sporttevékenységéről gondoskodó edző vigasztalta a két kiesett lányt. Mint elmondta,  ők már ezzel is nyertek, hogy itt vannak.

A produkció eredetileg három lánytól tervezett megválni a döntő előtt, de a tábor első napjaiban önként adta fel a versenyt Buda Zsuzsa, mert a felkészülés alatt átélt stressz kihozta a korábbi betegségének a tüneteit. A lány patkóbélgyulladásban szenved, ami miatt többször is rossz közérzete volt, majd úgy döntött, nem vállalja a döntőt.