horoszkóp

Egy yorkshire terrier Costa Rica legújabb szépségkirálynője

2008.07.21. 11:49
Kapcsolódó cikkek (1)
Costa Ricában szépségversenyt szerveztek kutyák számára. A kétnapos eseményen nemcsak a legszebb, hanem a legfotogénebb és a leggyorsabb ebet is díjazták. Mivel egy ilyen megmérettetésről nem hiányozhat a politikailag korrekt megközelítés sem, ezért külön díjazták a vakvezető kutyákat, és a valamilyen fogyatékossággal bíró ebeket. Az ország legszebb négylábúja egy yorkshire terrier lett, aki stílszerűen egy aranyszínű tiarát is kapott a sok más ajándék mellé.

Szerte a világon nemcsak jelmezes felvonulásokat, divatbemutatókat és kiállításokat rendeznek kutyák és elkötelezett tulajdonosaik kedvéért, hanem szépségversenyeket is, hiszen a gombamód szaporodó események egyikén az ember legjobb barátjának is helyet kell kapnia. A 2008-as Miss Canine Costa Rica versenyt Pets y mas magazin szervezésében tartották meg július 19-én és 20-án, és a kétnapos eseményre több mint háromszáz ebet neveztek be gazdáik. A versenyzőknek a következő követelményeknek kellett megfelelniük: három hónapnál nem lehettek fiatalabbak, és a tulajdonosoknak 1500 colón (kb. 393 forint) nevezési díjat kellett befizetniük.

Klikk!

A versenyeken külön díjazták a legszebb híres négylábúakat, a vakvezető kutyákat, a valamilyen testi hibával rendelkező ebeket, a leggyorsabb és a legfotogénebb kutya is elismerésben részesült, és külön kategóriát képviseltek a kölyök és a felnőtt állatok – írja a ticotimes.net. A legszebb kutyának járó díjat Sammy, egy yorkshire terrier vihette haza, a bírák szerint a fényképezőgépek Lilát, egy törpe schnauzert szerették a legjobban. A győztesek a humán szépségkirálynőkhöz hasonlóan egy-egy koronát, pontosabban tiarát kaptak az eredményhirdetés után.

Még több eb!