horoszkóp

Piroska, a playboynyúl, vagy Britney az igazi jelmez?

2008.02.24. 15:21
Hogy meg ne unja a külföldi hírességeket, most a magyar celebritások kreatívképességeit kell megmondania. Melyik jelmez a hét szerelése, a bugyimutogató pornósé, az excentrikus Viva Kristófé vagy esetleg Czifra Noémi oldszkúl Piroskája a nyerő?

Az elmúlt héten toronymagasan Beyoncé Knowles kapta a legtöbb (1233) szavazatot. Ez nem is csoda, hiszen mindkét estélyije átlag feletti volt, személyes kedvencünk a krémsárga, egész hátat szabadon hagyó ruhája. Mellesleg csaknem háromszor annyi szavazatot érdemelt ki ezzel, mint a második helyezett Fergie, és hozzátesszük, hogy a legutolsó helyen szegény Lindsay Lohan végzett, összesen 52 klikkel.

Most viszont húzza fel a kesztyűt, mert magyar celebritások kreatívképességeiről kellene döntenie. A péntek esti Symbol farsangon mustráltuk a megjelenteket, és a látványosabb jelmezekről készített képeket most olvasóink elé tárjuk. A flamencós pornós, az extrovertált Britney-utánzat szerkesztő, vagy esetleg a társadalmilag érzékeny orvos-író tetszik? Szavazzon kegyetlenül.

A pornószínésznő vegyértékeinek nagy részét bizonyára nem kötötte le az, hogy a jelmezén gondolkodjon. Flamencojelmezt szinte minden kölcsönzőben lehet kapni. Monique Covet azonban a részletek teljes összhangjára törekedett. Mint az látszik, fehérneműjének a színe harmonizál a ruhája árnyalatával. A róla készült képeken a hagyományos jelmeznek a belső felét mutatta meg a legszívesebben.


Rejtély a számunkra, miért tekinhető jelmeznek az egykori VV Anett kosztümje. A hatvanas éveket idéző szerelésen óriási betűkkel szerepel az a márkanév, amelyiknek az egykori valóságshow-szereplő az arca, tehát nem hisszük, hogy ez egy társadalmi célú hirdetés.


Az Ötös Csatorna műsorvezetője elmondta, a piros a kedvenc színe, ezért nem volt kérdés, hogy Piroskának öltözik. „Erre a jelmezre nem kérdeznek rá soha, mindenki tudja, hova tegye”- indokolta választását Nóci. A műsorvezető a farkas ingerlésére egyfajta csaléteknek szánhatta a miniruháját, és az eredeti Piroskához képest annyival felkészültebben várja a reménybeli támadást, hogy a kosarában segélyhívásra alkalmas mobiltelefont is találtunk.


A Viva szerkesztője, Steiner Kristóf megtervezett, részletgazdag jelmezzel vetítette elénk Britney Spears legsötétebb napjait. A kreáció egyetlen hibája, hogy nem látható az énekesnőre jellemző szakadt, fekete neccharisnya, viszont ez a kis figyelmetlenség ellensúlyozható Britney gondos gyereknevelési kultúrájának bemutatával.


Elképzelhető, hogy Palcsó Tamás barátnője, Papp Annamária angyalhalnak öltözött, de bárhogy is, az ártatlan teremtés látványát ezüst sminkje is erősíti. Partnere – aki most nem látható – feketébe öltözött, ezért gyanús nekünk, hogy ketten a jó és a rossz allegorikus küzdelmét szerették volna bemutatni.


Sosem lehet tudni, mikor jön jól egy lánynak, ha a szekrényében van egy elfekvő playmate-jelmez még akkor is, ha ritkán látogatja Hugh Hefnert. Kis Hegedűs Réka esetében ez a jelmez nem minden ok nélkül feküdt a gardróbban, a modell playmate-ként debütált a nyilvánosság előtt. Most így nosztalgiázott.


A barokk hagyományok és a Direktórium korának nőideálja egyesül Kustánczi Lia szerelésében, ami láthatóan nem otthon, az asztalilámpa mellett varrogatott jelmez. A kosztüm egyúttal arra is felhívja a figyelmet, hogy a túlzott szoláriumozás árthat a bőrnek, a jövő egészséges bőrszíne a falfehér.


A jelmezversenyen semmiféle díjjal nem jutalmazták Sebeők János általános orvos szerelését, aki egyébként a magyar egészségügy helyzetére is szerette volna felhívni a figyelmet. Az író sapkáját nem tudjuk az orvosi viseletek közé illeszteni, ahogyan felesége, Erika öltözékét sem tudjuk igazán értelmezni, mint nővér- vagy mint aszisztensjelmezt.