horoszkóp

Nagy mellek hitelbe

2005.08.14. 11:08
A tb kifizeti az új arcot baleset után, de beint az új mellekre. És mi van akkor, ha Dolly Bustert meghazudtoló keblekre vágyunk, csak éppen a persely nagyon lassan telítődik és feltételezhető, hogy már a hatvanat is betöltjük mire összeszedjük rá a pénzt? A lehetőség véges; személyi kölcsön, vagy "egészséges" hitel.

A bankok fel vannak készülve mindenre, legalábbis erre enged következtetni az, hogy egyáltalán nem lepődnek meg, amikor nyugodt hangon beleszólok a kagylóba. "Új ciciket szeretnék, amik keményebbek, nagyobbak és formásabbak, mint az Isten adta, csak éppen jelenleg nincs rá pénzem. Mit javasolnak?"

Mosógép, mell egykutya

A reakcióidő rövid, meglepettségnek nyoma sincs, manapság már semmi nem zökkenti ki az embereket. "Akkor önnek a személyi kölcsönünkre van szüksége! - mondja az udvarias hang, és bár ez egyértelműsíti a helyzetet, azért én feltárcsázok más bankokat, hátha azok legalább elmosolyodnak, hogy velük akarom megfinanszíroztatni új kebleimet. De nem. Ők egyéb esetleges lehetőségként a szabad felhasználású jelzáloghitelt ajánlanake személyi kölcsöneik mellett. Ebből aztán hamar kiderül, hogy a banknak tökmindegy, mire használjuk fel a kapott pénzt, csak köhögjük szépen a részleteket.

Tb-zsákutca

Klikk a képre!

Próbálkoztam a tb-vel, hiszen nincs is annál jobb, mint amikor az állam finanszírozza az új melleket. A tb persze nem hülye, a ciciimplantátumot kizárólag daganatos betegek esetén fizeti, azaz a mellnagyobbítás csak abban a nem túl vonzó esetben oldható meg "ingyen", ha előzőleg megtalál minket az egyik legrettegettebb betegség. Van még egy lehetőség; ha több pszichiáter is alátámasztja, hogy az öngyilkosság szélén állunk lelkileg, esetleg ki lehet belőlük erőszakolni a szilikont. Tehát az, hogy emiatt kicsit hisztisek vagyunk, még nem elegendő ok a beavatkozásra. Akinek pedig a kisebb mellek hoznák a jobb kedélyt - mert van ám ilyen is - rokkantsághoz vezethető gerincbántalmuk kell, hogy legyen. Ezt a beavatkozást deminuaciónak, azaz kisebbítő műtétnek hívják, nem véletlenül. A tb természetesen finanszíroz plasztikai műtétet baleset után, amennyiben valakinek eltorzult az arca, vagy megégett. Egyéb esetekben nem nagyon remélhetünk. Így sajnos, mivel nem vagyok életképtelen a pici cici miatt, gyűjthetek 2025-ig, amikor viszont már mindegy lesz.

A szoba, az orvos, a műtét, és a pénz

Mégis, ha valaki esetleg azért aggódna, hogy senkit nem izgat, hogyha specifikusan új keblekre akar hitelt felvenni, azt megnyugtatom, ez nem így van. Akad ugyanis egy szolgáltató, amelynek fő profilja az egészségügyi ellátások finanszírozása. Ez az első hely, ahol jobban izgatja őket az, hogy én szépülni akarok, mint az, hogy pénzt. Az ok: ez az a cég, amely kifejezetten egészségügyi beavatkozásra folyósít hitelt. Ehhez biztosítják a megfelelő orvosi hátteret is.

A MediCredit Rt. számos szerződéses partnere közreműködésével teljes körű szolgáltatást ígér ügyfeleinek, a klinika és az orvos megválasztásától kezdve a hitelügyintézésen és a pénzügyi feltételek kialakításán keresztül egészen az egészségügyi szolgáltatás kifizetéséig, tehát ők lehetnek azok, akik gőzerővel ráfekszenek a szépülési problémáim megoldására.

Fogfehérítés szülinapra

Arról van szó, hogy ezek szerint már nemcsak a plasztikai beavatkozásra, de gyermekünk fogszabályzására, vagy akár (vízben) szülésre is felvehetünk kölcsönt, persze a zsírleszívás vagy a dioptriakorrekció (lézeres szemsebészet) is megoldható. A szolgáltatások körét ki lehet egészíteni kozmetikai kezelések egész tárházával a tartós szőrtelenítéstől a hajbeültetésig. Ha kicsit elmerülök a témában, persze az is kiderül, hogy létezik gyomorszűkítés, valami gyűrű segítségével, elég gusztustalanul hangzik, de természetesen erre is van hitel. A sort a végtelenségig lehetne folytatni.

A kölcsön, pedig visszajár

Galéria

A MediCredit az első pénzügyi szolgáltató hazánkban, amely kifejezetten egészségügyi és kozmetikai beavatkozásokra specializálódott, így elmondható, hogy mégis van olyan, akiknek fontos, hogy nekem keményebb legyen, de azért a személyi kölcsönös megoldást is megvizsgáltam. Nem mintha a kettőt össze lehetne hasonlítani, hiszen a bankok nem intéznek orvost, meg ellátást, no de a kölcsön azért kölcsön.

Az már rögtön látható, hogy a szépítészeti hitelhez elég betöltenünk a 18. életévet, ellenben az MKB, a HVB, és a Citibank se bízik bennünk, míg nem vagyunk húszon túl. Na nem mintha ez számítana plasztikai beavatkozás esetén, legalábbis remélem. A lentiekben bemutatjuk a személyi kölcsönök, valamint a MediCredit hiteltájékoztatóját, az összehasonlítás végett.

Szabadfelhasználás vagy egészséges hitel?

Különösebb elemzésekbe nem bocsátkoznék, ami a MediCredit oldalára döntheti a mérleget, az hogy a szépészeti műtétekre specializálódott társaság a laikus számára is kompakt megoldásokat nyújt. Hiszen a kölcsön nagysága az egészségügyi szolgáltatás teljes összegét fedezheti, így önrész befizetése sem szükséges. A havi törlesztések összegét egyénileg alakítják ki, hogy az a legkevésbé se legyen megterhelő a páciensek számára. A kölcsön összegének visszafizetése csak a beavatkozás elvégzése után kezdődik. Másrészről a legtöbb ember csak hosszú hetek, hónapok után tud megalapozott döntést hozni arról, hogy milyen módszerrel és melyik orvosnál feküdne kés alá. Ez itt megspórolható.

Citibank HVB MKB MediCredit
Hitelösszeg 700,000 Ft – 990,000 Ft 300,000 Ft – 690,000 Ft 300,000 Ft – 1 millió Ft 100,000 Ft – 1 millió Ft
Kamat (1 millió forintnál) 23,00% 23,25% 21,25% 25,00%
THM HUF: 18,86%-44,99% HUF: 26,09%-34,86% HUF: 22,20%-33,34% HUF: 30,38%-85,67%
Futamidő 1-5 év 2-6 év 1-5 év 1-4 év
*a bankok és a MediCredit hivatalos honlapja alapján