horoszkóp

Női cipő tízezer alatt: Deichmann, Reno, Humanic

2007.03.22. 12:02
Végre színesednek a cipők, bár az olcsócipő-láncolatokban merész lilával például nem találkoztunk és megadivatos technószínekkel is csak a Humanicban. A nyolcvanas évek mellett visszatért a csipke és a fehér, de még Tokio Hotel képpel ellátott sportcipőre is szert lehet tenni tízezer alatt. Balerináért a Deichmannba menjünk, trópusi motívummal ellátott gumicsizmáért a Renóba. Topminőségért ne menjünk a három közül egyikbe se.

Összehasonlítottunk három, középalsó kategóriába tartozó cipőüzletet, a Deichmannt, a Humanicot és a Renót. A cipők mellett zoknikkal, táskákkal, cipőkanalakkal, pasztákkal is találkoztunk, de a Deichmannban labdapumpa és tűzoltóautó is kapható.

Arany, ezüst, fehér csipke: a balerina még mindig divat

Árérzékenységünknek legjobban a Deichmann felhozatala imponált, egyrészt, mert náluk van a legnagyobb árukészlet és a legkevesebb gagyi-look. Bár itt is - mint mindenütt - sok a tajvani és kínai árucikk, de akad egy-két Európában készült darab is.

Ennyi balerinát egy helyen életemben nem láttam, mint a Deichmannban (pedig abból indultam ki, hogy már nem divatos), így hamar körvonalazódott a tavaszi balerina divat: színben arany, ezüst, fehér és piros; mintában military és még mindig a halálfejes (de van zebracsíkos is), anyagban a vászon, műbőr, bőr és a legújabb hóbort: a csipke. A balerina ára a Deichmannban 3790-nél kezdődik, a Renóban 5990, a Humanicban 4990.

Dominaklumpa

Egyedül a Deichmannban erős a török motívum vonal (4790-ért), matrózcsíkos azonban a Humanicban is van bőven (5990 Ft). Lévai Katalin kedvence, a törpemagassarkú (5690 a Deichmannban) még mindig trendi. Meglepődve tapasztaltuk, hogy ismét divatba jött a platformtalpú vagy nagyon magas sarkú dominaklumpa, amiről jó nagyot lehet esni. Mintha csak összebeszéltek volna: a Renóban és a Humanicban is 6990 forintért adják.

Abszolút leletek

A Deichmann ebben a szezonban a Tokio Hotellel csábítja serdülő és emós vásárlóit. Az Adidas egyik klasszikus fazonját koppintó, a zenekar fotójával ellátott sportcipő 5690 forint, amiből van Converse-utánzat magas szárú is ugyanennyiért, és az annyival tud többet a másiknál, hogy ráfért az énekes melankolikus portréja is. Jó a német márkákban, hogy merik megmutatni büszkeségeiket a világnak. El is képzeltük Rúzsa Magdit vagy világhírű Ambrus Attilánkat, esetleg a legtöbb nyelvre lefordított magyar előadó, Seress Rezső arcképét a Tisza cipőkön. A Deichmannban a másik értékes lelet egy 17-es méretű Adidas cipő volt 1790-re leárazva.

Tokio Hotel (Deichmann) és trópusi minta (Reno)

A Renóban is találtunk abszolút leleteket: elsősorban a képen látható virág-kolibri-majom motívumos gumicsizmát 5990 forintért, de említésre méltó az Esprit leárazás is, most ugyanis hétezerért lehet beszerezni az általában 12 ezer körül kezdődő szolid hangulatú cipőket. A bőr magassarkú ára 12 990, és ugyanennyi a nem Esprit márkájú klasszikus magassarkú is.

Csak a Humanicban találkoztunk a nyolcvanas évekre oly jellemző technószínekkel, pedig azt hittük, dömping lesz mindenütt. Az olasz Federica Balducci nevével ellátott szexi magassarkúk és lapos, virággal díszített balerinák pink, sárga és rózsaszínben pompáznak, mind 12 990-ért.

A halálfej még mindig

Az viszont elkeserítő, hogy még mindig divatos a halálfej: a Deichmannban van vászon belebújós halálfejes surranó 2990-ért, de leginkább a Reno erős ebben a barátságos motívumban: náluk ugyanis sűrű és ritka halálfejmintás balerina is kapható (5990-ért), sőt, még nőies magassarkú is sok kis halálfejjel.

Nagyi-look, klasszikusok és sportcipők

Mindegyik üzletben kapható a "sajgó hátú nagyi-look", ami kicsit mindenhol többe kerül, mint a többi cipő. A Deichmannban elfelejtettem felírni az árát, a Renóban az alsó határ 9900 forint, a Humanicban 12 900. Az utóbbi két üzlet egyébként elég jól el van látva konzervatív női utcai cipőkkel, áruk a Humanicban 5990-nál kezdődik. Sportcipőket is árul mindhárom, a Humanicban láttuk a legelőremutatóbb világmárkákat Nike-Adidas-Puma vonalon, 9900-tól fölfelé.

Tükörhiány és rendetlenség

Összegzésként elmondhatjuk, hogy legolcsóbbnak a Deichmann bizonyult, legdrágábbnak a Humanic. Mindenesetre, aki a mondott üzletekben tízezer fölött vesz magának cipőt, az lúzer. A Deichmannban nem tetszett, hogy néha túl sokat kellett egy lábon szökdelni a legközelebbi tükörig, olyan kevés volt belőle. Tükör a Renóban volt elég, ott inkább az általános rendetlenség zavart. Ha viszont elszakad a cipőfűzőnk, mindenképp a Renóba menjünk újért, egy pár bármilyen színű cipőfűző ára itt ugyanis csak 190 forint.