Színesedik a cipők világa. Megelőlegezve a tavaszt, a nyarat, a női cipők a szivárvány minden színében pompáznak. Most nem a fazonok, a magas vagy lapos sarkak, a kerek vagy nyújtott orrok adják meg a 2005-ös trendet, hanem az anyagok színvariánsai.

A cipőtervezők, és a cipők viselői egyszerre lázadtak fel a decens feketék, az elegáns barnák, az unalmas drappok és az egyetlen nyárinak kikiáltott fehér félcipők és szandálok ellen. Megunták a hagyományos viseleteket. Ezért nem egyszerűen pirosak, kékek vagy lilák a legújabb női topánkák, hanem mindezek - és még sárgák, zöldek, narancsok is - együttesen. Azaz egy lábbelin legalább hat-nyolc szín és árnyalat fedezhető fel.

Klikk a képre!
A divatkreátorok úgy döntöttek, jöjjön a virágok, csíkok, kockák korszaka. A tarka cipőket tarka és egyszínű ruhákhoz is ajánlják. A cipőkön bazsarózsák, tulipánok, szekfűk, liliomok, orgonák, mezeivirág csokrok, pillangók, madarak jelennek meg rajtuk, s csíkok, kockák - mindenféle színben és vastagságban. Elit eszterházi minták, bolondos skót kockák, halszálkák, szabálytalanul keresztbe-kasul futó mértani idomok.

A formák könnyedsége a lebegés érzetét kelti a cipő viselőjében, mert a cipődivat visszatért a baba-, a papucs-, a balerina, a mokaszin fazonokhoz. A magasított sarok csak a szandálokban érhető tetten. Azok pántjai ugyancsak színesek, tarkák, megtoldva egy-egy textilből formázott rózsával, masnival.

A női topánok anyaga is könnyű: különböző textilek, vászon, szatén, selyem, velúr, esetleg hüllő-, szarvas- vagy borjúbőr, avagy ezek kombinálása. De azok is sok színben, tarkán.