Csillogó és színes az őszi cipődivat

2004.08.17. 12:37
Az egyenfekete és sötétbarna helyett vagány színek és a merész színtársítások uralják majd az ősz és a tél cipődivatját.
Padlizsánszínű, lila és sötétrózsaszínű cipőket és csizmákat mutatott be a Frankfurt melletti neu-insenburg-i cipőintézet, melynek legmerészbb modelljeit napsárga, fényes kék és zöldes árnyalatok díszítik. A harsány színek tehát egyértelműen háttérbe szorítják a telente annyira domináns feketét, adta hírül a dpa német hírügynökség. A sarkok nem lesznek magasabbak hat centiméternél, ami alól csak az alkalmi darabok képeznek kivételt nagy fémsarkakkal és csillogó fényekkel.

Változatos csizmaszárak

Csizmák terén nem tapasztalható jelentős megújulás: a legkülönfélébb méretek lesznek divatosak a bokáig érőtől a vádlihosszon át a térd fölött érő modellekig. Itt is érezhető lesz a fekete szín háttérbe szorulása, de a klasszikus fekete, úgynevezett city modellek magas sarokkal és keskenyedő lábujjrésszel ezután sem tűnnek el az utcákról. Az anyagok közül a lakkhatásúak kerülnek előtérbe, a velúr pedig kisebb reneszánszát éli.

A csizmák felső részét gyakran szerelik fel széles csatokkal. Fiatal és merész divatkövetők a 70-es évek szemtelen divatszíneinek kombinációit is magukra ölthetik, mint amilyen a sárga-kék vagy a fekete-fehér.

Női félcipők szalagokkal

A köröm -és balettszerű cipők mélyen kivágottak és látni engedik a lábat. Feltűnő csatokkal, szalagokkal és gombokkal kombinálják őket. A lábujjaknál a kerek, a káróalakú és a hegyes fazon is megengedett, a sarkak színe akár teljesen eltérhet a cipőtől. A színes csipkés széllel ellátott felsőszegély a cipő felső részét hangsúlyozza.

Színkombinációk a férfidivatban

Az intézet színesedést jósol a férfidivatban is: a vörös különféle árnyalataiba hajló barna uralja a terepet, fiatalabb urak pedig két-három szín kombinációjából kialakított sportos félcipőt is hordhatnak, ahol még olyan erős színek is megengedettek, mint a narancssárga.

Philipp Urban, a Neu-Isenburg-i cipőintézet üzletvezetője jó hírrel zárta divatbemutatót: "Az árak megfelelnek majd az előző szezonnak."