horoszkóp

Konzumjós ál-Orbán a Converse pólón

2006.03.31. 13:33
Az első tavaszi napsugarak hatására ledobtuk magukról a nehéz, sötét göncöket és babakékre, fehérre és rózsaszínre váltottunk. Mindehhez kihasználtuk a Converse által nyújtott lehetőségeket, amitől először egy kicsit tartottunk, mert azt gondoltuk, a Converse csak cipőket gyárt. Hamar kiderült azonban, ez korántsincs így.

A Converse új, tavaszi-nyári kollekcióját leginkább könnyű, sportos nyári szettekként jellemeznénk, melyek közül a legfontosabb jelző kétségkívül a sportos. Bár tornacipővel nagyjából mindent fel lehet venni, a tervezők mégsem bízták a véletlenre, és igyekeztek olyan fazonokat kreálni, melyekhez biztosan a tornacipő illik a legjobban. Így nem találtunk például a kollekcióban szoknyát, valamint hosszúnadrágot se nagyon, aminek feltehetőleg két oka van, egyik hogy nyáron meleg van, és jobb a halásznaci, másik pedig hogy a hosszú nadrág alól nem látszik ki teljes valójában a magas szárú tornacipő.

Kapucnis felső: jó, hosszúgatya: rossz

Klikk a képre!

Töredelmesen be kell vallanunk, a ruhák közül kevés nyerte meg igazán tetszésünket, amit azonban megkedveltünk, azt nem csak egy kicsit kedveltük meg, hanem legszívesebben le sem vettük volna soha többet. Ilyenek voltak a puha, fehér kapucnis pulcsik, melyekért még most is bármit odaadnánk. A nadrágvonal ezzel szemben elég gyenge, a melegítőgatya kényelmes ugyan, de az utcai halásznadrágok túl bő szabásúak, szóval nem vásárolnánk meg őket, mert nem előnyős oldalról mutatják be alakunkat.

Színek és a kvázi Orbán

Jobb volt azonban a helyzet a pólók terén, ezek kifejezetten fantáziadúsak, és nagyszerű színkombinációkban pompáznak. Remek dolog lehet bennük sportolni, mi ezt csak mérsékelten próbáltuk ki, így a passzív fotózás során jobban vonzódtunk a mélyebb kivágású, nőiesebb darabokhoz.

Néhány felsővel az volt az érzésünk, hogy a vastag, műszálas anyagok miatt nem lenne túl jó aktív sport közben beléjük izzadni, bár bizonyos sportok esetében a műszál pont előny. Utcai szabadidőöltözéknek mindenesetre megfelelnek.

Az egyik trikóra nyomott atlétafigura fotós kollégánkat a fiatalkori Orbán Viktorra emlékeztette, hiába állítottuk, hogy a Fidesz vezetőjének sosem lehetett ilyen, a konzumtársadalom jövőjébe csillogó szemmel tekintő fizimiskája (a kvázi O.V. megtekinthető galériánkban).

Anarchia, halálfej és kismadár: a cipők

És végre elértünk a tornacipőkhöz, azokba ugyanis egyszerűen beleszerettünk. Egyikünknek van is egy valódi, magas szárú, pálmafás, valamint egy hamis Converse cipője, de ettől függetlenül nem nevezné magát fannak, így mindketten elfogulatlan szemmel tekintettünk a tavaszi kollekcióra. Remek, hogy a Converse keveri a színeket, és a cipők szövetébe a kismadártól kezdve a halálfejen át az anarchista jelig mindenféle divatos dolgot belesző. Vannak persze idétlen darabok is, mint például a bokára hajtható piros-virágos, többségük azonban, vidám, színes és kényelmes.

Izgalmas fényképezés a bontáson

Galéria!

Végezetül szót kell ejtenünk egy technikai kérdésről is: a galéria képeit végigklikkelve nyilván megfogalmazódik önökben a kérdés, hol készültek ezek a tavaszi hangulatú, vidám, plein air képek. Nos, épp most bontják a szerkesztőség melletti szerelőcsarnokot: ide lopóztunk be titokban, de sajnos nem elég óvatosan, mert az épületet bontó munkások hamar körénk sereglettek és harsány kiáltozással kommentálták a fotózást. Így került néhány képre a kedves terepruhás fiatalember is, aki a bontás üzemvezetője. Ő nem Converse-ben van.