Görög Zita bikiniben érleli a banánt

vb
2004.04.19. 15:43
A talányos elnevezésű Banánérlelő Bikinishow nevű divatbemutatón jártunk hétfőn, ahol Görög Zita ravasz ruhadarabokban sétált fel-alá az Erzsébet téri Gödör kifutóján, és ismét bebizonyosodott a szomorú tény, hogy ha a nő állat, akkor párducmintás.
Nem tudni miért, Banánérlelő Bikinishow 2004 néven rendezett divatbemutatót a Cosmopolitan magazin. Talányos névválasztás, főleg, ha meggondoljuk, hogy nyáron nálunk inkább az eper, a cseresznye, esetleg az egres érik, a banán pedig rohad, és ezért nem is eszi senki. Persze lehet, hogy a névválasztás összefüggésben áll a globális felmelegedés rémképével vagy burkoltan asszociációkat kívánt gerjeszteni a lap olvasóinak fejében.

Tekintse meg képeinket!
Különben meg nem is a banán volt a lényeg, hanem az, hogy Görög Zita pózolt a meghívón smaragdzöld fürdőruhában, melyről utóbb kiderült, hogy a "Brazil őserdő" kategóriába tartozik és hogy az Errol gyártja.

Ravasz ruhadarabok Görög Zitán

A sajtóanyag tanulsága szerint "a bikini kötelező nyári formaruha a Cosmo korosztályban" és "nincs tenger, tó, strand e ravasz ruhadarab nélkül".

Kilenc kategóriába osztva mutatták be a ravasz ruhadarabokat, s minden esetben a Megasztár műsorvezetője vezette a sort. Annyit már tudtunk róla, hogy ha nem is egy felkonf-zsonglőr, szép és kedves teremtés. A divatbemutató tanulsága szerint modellként vérprofi: sem egy félrecsúszott mozdulat, sem pedig egy oda nem illő szájbiggyesztés nem idézte a Megasztár-bakik világát.

Görög Zita a helyzethez illő arckifejezéssel lépkedett fel-alá, sőt, a ravasz ruhadarabok is tökéletesen álltak rajta, egyszóval látszott, hogy sokkal biztonságosabban mozog a kifutón, mint Tilla jobbján. S ami még rokonszenvesebbé tette: mozdulatait és arcjátékát nem önnön fontossága kifejezésére használta. (Nem úgy, mint az a modell, aki erotikusnak szánt, ámde ugyancsak rémisztőre sikeredett arcokat vágott.)

Műbanán karkötő, állat-nő sztereotípiák

Klikk a képre!
A ravasz ruhadarabokhoz csoportonként más és más kiegészítő tartozott. A fehér színű bikiniket például szőrme hótaposóval (Vagabond) viselték a modellek, megidézve azt a pillanatot, amikor felfázástól tartó rénszarvasvadászok szauna után a jégre lépnek. A pasztellek csoportját Sherlock Holmes-os kabát egészítette ki, a brazil őserdő kategóriát pedig életnagyságú műbanános karkötő dobta fel. Kiderült továbbá, hogy egy jachtkubban is elég meleg van ahhoz, hogy forrónadrágot és szellős felsőt viseljen az ember, és hogy vörös színű bikinikhez valamiért indiánosra dizájnolt bőrtáska dukál.

Az állat néven futó kategóriában természetesen jöttek a nő-tigrisminta illetve a nő-párducminta sztereotípiák, így közöttük a zebracsíkos (Calzedonia) és az óceán állatvilágát idéző (Felina) bikini kifejezetten deviánsnak hatott. A "trófea a trópusokról" sokat sejtető kategórianevet olvasva már vártam a Pampalini-kalapot és a lepkehálót, ám csalódnom kellett, mert a legmerészebb kiegészítő egy kókuszdiót formáló kistáska volt filclevelekkel.

Hordja hibáit!

Megnyugtató hír a nyári szezonra nézve, hogy esetenként a modellek bőrén is felbukkant egy-egy foltocska, csík vagy éppen kékes ér. Ezek szerint idén a strandon a ravasz ruhadarabok mellett testi hibáinkat is nyugodtan viselhetjük.