horoszkóp

Az R-GO felirat ugyanolyan védett betűforma, mint a Coca-Cola

2007.08.21. 12:12
Szikora Róbert kedvenc (csiki-dam) tárgyai közül csak a teniszütőjén nincs R-Go logó, minden máson igen. Az is kiderül, hogy lett képzeletbeli zenei légió az R-Go, hogy egy kalap az egy attribútum és hogy a koncerteken Robi legszívesebben mindent ledobna magáról.

"A tárgyak velünk élnek, ugyanolyan ez, mint a természet vagy a lakásodban egy virág: nem mindegy, mi vesz körül" - mondta tetemes relikvia-gyűjteményéről Szikora Róbert. Majd elárulta, a relikviákat a stúdióban őrzi, ami egy "külön birodalom". Ezek alól az R-Go feliratot formázó medalion képez egyedüli kivételt, mely egy kereszt mellett a nyakában függ. "Ez a két ékszer mindig a nyakamban lóg, a kereszt túloldalára a feleségem nevét gravíroztattam, 32 éve vagyunk házasok. Úgy gondolom, hogy ha a jóistenhez hűséges vagyok, akkor a páromhoz is" - mondta. E szép gondolatok után rátértünk a csiki-dam birodalom legszebbjeire.

Pampalini-kalap: "Ez az első R-Góval kapcsolatos dolog. Környei Attilának volt egy szalmakalapja, melynek kapcsán elkezdtünk gondolkodni, hogy sivatag, aztán Rejtő Jenő, végül légió: kitaláltuk, hogy legyünk mi a légió. Így lettünk mi egy képzeletbeli zenei légió. Ezekből a kalapokból több is van, Vietnámból hozatjuk őket. Ez az egyik attribútum, ami megkülönböztet minket más zenekaroktól."

Katonai táska: "Megismerkedtünk valakivel, aki a második világháború idejéből gyűjt eredeti katonai dolgokat. A szeptemberi koncertre tőle kapunk katonai cuccokat, ez egy gyalogsági táska."

Military kabát: "Egy nagyon híres francia ruházati cég szponzorálta a zenekari ruhákat. A betétrész valóban kígyó, a dizájn része, a 2003-2004-es Csiki-dam turnén hordtuk."

Még sok kegytárgy

Karkötő: "Egy ékszerész csinálta '84 környékén ezüstből, akkoriban nagy szó volt, hogy az R-Gót beleírta valamilyen technikával. Én már nem hordom, néha a gidákra teszem rá, koncerteken esetleg még viselném, de olyankor legszívesebben mindent ledobnék magamról, mert minden annyira melegít."

Medál: "Az R-GO felirat ugyanolyan védett betűforma, mint a Coca-Cola. Egy lány egyszer becsöngetett, és odaadott egy szelencét, abban volt. Sajnos azóta sem tudom ki volt ő."

Még, még még!

Falióra: "Sok ilyen relikviája van a zenekar rajongóinak, ezt '85-ben készítette valaki, korábban a szobában mutatta az időt. A '85-86-os turné plakátja lett beleapplikálva."

Papír katonai kitüntetés: "Gyűjtöm a régi karácsonyfadíszeket, ez egy papír katonai kitüntetés az 1900-as évek elejéről."

Cd: "A 2000-ben megjelent szólólemezemet tartom a mestervizsgadarabnak. Ezen van egy olyan szám, hogy "Én voltam a zabhegyező": ebben leírtam az egész életemet. Kicsit méltánytalanul eltűnt ez a lemez, ami talán nem is baj, mert annyira mindent leír Szikora Róbertről, hogy lehet, hogy nem kell mindenkinek mindent tudni."

Kitűző tevékkel: "Mindig a régi dolgok értékesek az embernek. Ez a jelvény is arra emlékeztet, amikor a Környei Attila kitalálta ezt a fekete-sárga jelvényt. Furcsa érzés, hogy a semmiből indult dologból lesz valami úgy, hogy te meg a barátod megrajzolod."
Katt!

R-Go feliratú bögre: "Miután nagyon szeretem a jéghideg kakaót, csak ritkán iszom, hogy tudjam, mennyire szeretem."

Teniszütő: "Kedvenc sportom a tenisz, ez egy bajnoki ütő - a legutolsó Peugeot Sárkány Kupát ezzel nyertük Málics Ferenc barátommal - nagy teniszes vagyok, három pár ütőm van."