horoszkóp

Sosem látott gumicsizma-invázió a Szigeten

vb
2007.08.13. 16:55
Korábban soha nem látott mennyiségben lepték el gumicsizmás lábszárak a Szigetet. A vezető trendek között a mintás, a sárga, a különféle szakmák legjobbjai és Spongya Bob is megfigyelhető. Felütötte fejét egy új szakma is: a gumicsizmaüzérkedés.

Az idei Sziget végre lehetővé tette a gumicsizmák igazi áttörését, a megannyi zápor-zivatar nemcsak sátruk befedésére ösztökélte a fiatalokat, ugyanúgy meg kellett védeni testüket is az égi áldástól. Előkerültek a hátizsákok mélyéről és a környékbeli áruházak polcairól a vízhatlan gumicsizmák. A praktikus ruhadarabokat megfigyelésünk szerint elsősorban nők hordják.

Az aktuális 2007-es nyári trend előfutárát már a júliusi Volt fesztiválon meg lehetett tekinteni, az igazi gumicsizmadömping azonban csak a Szigeten indult meg.

Nézzen gumicsizma parádét!

Oldschool és modern egymás mellett

Igen divatos a háztájiban, ólak környékén jellemző ún. oldschool vonalvezetés, a klasszikus zöld kertészgumicsizmák, az olajzöld vadászcsizmák illetve a zavaros színű, fűzős horgászcsizmák. Ugyanakkor a modernitás is jelen van, főleg az előbbieknél lényegesen könnyebb, utcára szánt urbanwear daraboknál: vidám színek, merész minták (csókos száj, pszichedelikus körök, csíkok, pöttyök), rövidebb lábszárhossz.

Ismert hírességek illetve hozzátartozóik is népszerűsítik e klasszikus öltözéket, így például Herczeg Zoltán barátnőjét fehér alapon piros szívecskés csizmában kapta lencsevégre éles szemű fotóriporterünk.

Megjelentek a csizmaüzérek

Brit tudósítónk hívta fel arra is figyelmünket, hogy a fesztivál időjárása új jelenséggel gazdagította a Szigetre települt bazárok kínálatát, ugyanis megjelentek a gumicsizmaüzérek: az általa a szomszédos Auchan áruházban 2699 forintért vásárolt csizmát másnap már 3500-ért látta a fesztivál területén. Más riporterek 5000 forintos kereskedelmi árról számoltak be a helyszínről.

Van, ahol már elfogyott vagy elszámozták

A Sziget közönsége lapunknak elmondta: az esőzések második napján bejárta a boltokat, ahol a kiválasztás során az elsődleges cél nem a szépség, hanem a tűrőképesség magas foka volt. Az Auchanban tegnapelőtt estére elfogytak a gumicsizmák, a Corában volt még néhány darab. A belvárosban lapunk munkatársa szombaton egy Spongya Bobot ábrázoló csizmára tett szert a Deichmann gyerekosztályán (39-es lábára egy 35-ös volt jó 1790 forintért).

Többen egyébként a lábbüdösödés-veszély miatt aggódnak, egyeseket lábgombával riogattak, ennek kivédésére mindenképp a pamutzokni viselését ajánljuk.

Rossz hír a gumicsizma barátainak

Sajnos egy rossz hírrel kell búcsúznunk minden gumicsizmarajongótól: az utolsó napra a jelek szerint végleg felszakadozik a felhőzet, meleg, napos idő várható.