horoszkóp

Aranytojást tojó Pákó az első magyar csokivásáron

2007.11.30. 17:05
Csokoládékiállítás van a hétvégén a VAM Design Centerben péntektől vasárnapig. Igényes környezet, 17 kiállító, kellemes ízek és Pákó tojása. Mindez a Magyar Édességgyártók Szövetségének ajánlásával (ezúton kérem, hívjanak meg az év végi szövetségi karácsonyi bulira, gondolom a Karcsi és a csokigyár kel ott életre). A nulladik napot teszteltük.

Nincs is szebb annál, mint osztrák forrócsokival kezdeni a napot, majd szőlőszemet mártogatni csokiszökőkútba és az egészet megtoldani egy jó adventi süteménnyel. Nos, ez a fantasztikus élmény bárkivel megeshet, aki ellátogat a hétvégén a VAM Design Centerbe a Csokoládé Szalon nevű csokifesztre és pénzt is visz magával.

Minden, ami csoki, még Pákó is

Vigyázat, nagyon ínycsiklandozó képek!

Ahogy a sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők olyan kiállítást akartak, amilyen korábban nem volt Magyarországon és a nagyközönséghez szól. És aminek a központi témája a csoki, a csokiszobrok, a csokiból készült ajándéktárgyak, a csokiból készült arcpakolás, a csokiból készült szökőkút, az aranytojás és így tovább. Az esemény fényét emelte/süllyesztette az önmagát a magyarok főcsokijának tartó Fekete Pákó, aki bizarr módon a mikuláshoz ki tudja milyen ideológiai alapon köthető aranytojást reklámozta megtisztelő jelenlétével.

Egy hét alatt egy tábla csoki a norma

A csokiról a helyszínen egyébként kiderült, nem ellenség, csak az adagolására kell odafigyelni - ezt Antal Emesétől tudtuk meg, aki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. A csoki például annál hasznosabb a szervezetnek, minél magasabb a kakaótartalma, úgyhogy a tudatos ember nem éri be mindenféle kamuval, hanem étcsokit fogyaszt. És még egy jó hír: a csokoládéfüggőség tudományosan nem igazolt tény, mint ahogy az sem, hogy a sok csoki fejfájást okoz. Az ajánlott csokoládémennyiség heti 2-3 alkalommal 20-30 gramm, ami azt jelenti, hogy egy tábla csokit kell beosztani egy hétre és abból baj nem lehet.

Nemcsak csokoládé

Jelenleg 17 kiállító standja helyezkedik el a földszinten, jövőre már külföldi cégeket is meg akarnak hívni (amúgy ezt nem annyira értettem, mert elképesztően jó Lindt felhozatal van már idén is két standon, meg egy csomó osztrák csoki, élen természetesen a Mozart golyóval). És egyébként nemcsak csokit lehet venni, vannak teák, kávék, sütemények (az adventi a legfinomabb) is szép számban. Nerm beszélve a rengeteg, témához kapcsolódó workshopról és előadásról.

A Macskafogó és Tibi fúziója

Klikk!

Kedvenc standunk voltaképp nagyon megtévesztő: olyan, mintha ódon fényképezőt és kávéfőzőt, szerszámos készletet állítanának ki, pedig mind-mind festett csoki, ha úgy tetszik, csokiszobor. A Tibi csoki meg az új Macskafogó karaktereit nyomta a csokijára, de ez mind smafu ahhoz képest, hogy Fekete Pákó aranytojással kereskedik (600 forint per darab). "Úgy kerültem ebbe az üzletbe, hogy csoki vagyok" - mondta értetlenkedésünkre, hozzátéve, hogy szerinte a tojás nem feltétlenül húsvéti szimbólum. Az aranytojás belsejében egyébként giccses bizsuajándékok vannak elrejtve, megcélozva a Kinder-tojás fogyasztók szüleinek piacilag kiaknázatlan csoportját.

Csokoládé Szalon
November 30. - december 2.
VAM Design Center
Budapest, VI. Király u. 26.
Belépőjegyek ára itt