Megkérdeztünk három divatszakmabelit, akiről mi vagy mások sokat hallattak 2007-ben: az év kedvencei, élményei, mélyrepülései és egyebei Makány Márta, Herczeg Zoltán és Lakatos Márk szerint - abc-sorrendben, két részben. Ez a második.

Mi volt az év divattörténeti eseménye?

Herczeg Zoltán: Sajnos arról valószínűleg lemaradtam.

Lakatos Márk: Egyértelműen Valentino hattyúdala és a Dior 60. születésnapja. Makány Márta: Amikor Cavalli a H&M-nek készített kollekciót illetve a Topshop Kate Moss-kollekciója.

Melyik volt a legcikibb 2007-es divatirányzat?

Herczeg Zoltán: Emo hajcihő. Már akkor lejárt, mikor elkezdték szerintem. (Robert Smith 25 évvel ezelőtt). Lakatos Márk: Kicsit fáradt már a párducminta, bár én is használtam idén egy divatanyagban. Makány Márta: Sok ilyen volt.

Ki volt idén a legjobban öltözött közszereplő (celeb, politikus stb)?

Herczeg Zoltán: Ördög Nóra. Lakatos Márk: Természetesen Gryllus Dorka, a külföldi sztárok közül Charlotte Gainsbourgh, akit a Balenciaga öltöztet.

Makány Márta: Magyarországit nem akarok mondani, a külföldiek közül Kate Moss és nekem tetszik Victoria Beckham is, csak túlságosan sovány.

Ki volt idén a legrosszabbul öltözött közéleti szereplő (celeb, politikus stb)?

Herczeg Zoltán: Az összes többi. Lakatos Márk: Annyi van. Nem tüntetnek ki senkit közülük. Makány Márta: Van véleményem, csak nem mondhatom el.

Mit vársz szakmailag (vagy nem szakmailag) 2008-tól?

Herczeg Zoltán: A The Jeans sikerétől függően nagy lépésre szánom el magam mindenképp. Ha ez sikeres lesz, ezen a vonalon haladunk tovább Kiss Endivel, tehát kis szériás, nagyon igényes, díszdobozba csomagolt cuccokkal állunk elő ajándékokkal megspékelve. Ha ez neadjisten, nem sikerülne, valószínűleg távozom az országból, és itt hagyom a rothadó szemétdombot. Amen. Lakatos Márk: 365 izgalmas napot Makány Márta: Szakmailag azt, hogy folytatódjon az, ami eddig volt. 2008-ban leköltözöm utcára és kíváncsi vagyok, hogy hogyan változik ezzel az életem, hogy tudok-e majd mindenkivel úgy játszani, ahogy eddig.