A jövőben megváltozik a divat, a nőies, elegáns stílus lesz az uralkodó. A svéd Femina magazin szerint lehet felejteni a tinédzserstílust.
A Femina című svéd női magazin szerint a jövőben megváltoznak a nőideálok: a Britney Spears-féle tinédzserstílus helyett a nőies-vampos világ tér vissza, az, amelyet hajdan a vörös hajú Rita Hayworth képviselt. A Britney Spears-Christina Aguleira-féle öltözködés és bohókás viselkedés egyes előrejelzések szerint kezd kimenni a divatból. Ebben szerepet játszik, hogy maguk a sztárok is kezdenek felnőni - vagy, mint Britney - a zenei sikerek helyett inkább a magánéleti eseményekkel szeretnének feltűnni a bulvárlapokban.

Jennifer Lopez és Salma Hayek - a mai latin dívák - népszerűsége is inkább az elegánsabb, nőies-vampos divatnak kedvez. Madonna pedig szolid külsőt vesz fel újabban: legutóbbi klipjében a szűzies-ártatlan külső a gyermekkönyvek írójának és a mintamamának a szerepét erősíti.

A kereskedők örülnek

A Femina című svéd női magazin szerint a divattervezők és a kereskedők örülnek ennek, mert az új irányzat hívei nagyobb számban képviseltetik magukat a vásárlók körében. Ha nem is a nagyvilági stílusú, de a nőies ruhák sokkal több vevőnek adhatók el, mint a bizonyos kor fölött nevetségesen ható, a hasat csupaszon hagyó topok, rojtos szoknyák, szakadt aljú farmerek és fekete nadrágos-matricás-pólós rockeröltözékek.

Rita Hayworth-nak, a negyvenes évek gyönyörű, vörös hajzuhatagú filmszínésznőjének neve a mai fiatal generációnak már nem sokat mond, csak néha vetítik filmjeit az egyes tévécsatornákon. Színésznői képességei nem voltak jelentősek, de hamar szex szimbólummá vált, akárcsak a fekete hajú Jane Russell, valamint a szőke Marylin Monroe és Jayne Mansfield.