Angol divatshow és vásár Budapesten

MTI
2004.03.04. 16:32
Azoknak, akik elmulasztották megtekinteni a London Fashion Week bemutatóit - amely a világ egyik legrangosabb divatseregszemléje - lehetőségük lesz Budapesten is megismerkedni a legújabb trendekkel. Szeptemberben megrendezik az angol divatnapokat.
Az ötnapos rendezvény programjából természetesen nem hiányoznak majd az exkluzív divatbemutatók, a kétnapos kereskedelmi kiállítás és vásár, valamint a szakmai előadások sem, amelyet a tekintélyes londoni St. Martins College of Arts and Design iparművészeti főiskola professzorai tartanak.

Tapasztalat és csere

Az előadások bizonyára segítik a fiatal magyar tervezők szakmai fejlődését és lehetőséget adnak számukra, hogy megismerkedjenek az angol divatházak módszereivel. A tapasztalatcsere haszna bizonyára kétoldalú lesz: a budapesti kiruccanásból, a magyar tervezőkkel való kapcsolatokból profitálnak majd a nagy-britanniai divatmágusok is. A vásár és a bemutató célja, hogy lehetőséget adjon a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésére a brit divatipar résztvevői és a magyar valamint más közép-európai importőrök, nagykereskedők között - hangsúlyozta Tomor Enikő, a brit nagykövetség kereskedelmi és beruházási titkára, aki a rendezvény fő szervezője.

Vivienne Westwood ruhái a téren

Bár az ötnapos rendezvénynek még nem minden részlete ismert, a divatnapokat bizonyára a budapesti Hősök terén lévő Műcsarnokban rendezik - tette hozzá Tomor Enikő. A fiatal brit tervezők legújabb kollekcióján kívül láthatjuk majd olyan nagy, élő divatlegendák ruháit is, mint Vivienne Westwood.

Nem csak a szakmának

Az angol divatnapok fő szervezői és támogatói a nagykövetségen kívül a brit konzulátus, a St.Martins Főiskola és a budapesti Iparművészeti Egyetem. A divatbemutatók bárki által megtekinthetők lesznek, míg a kereskedelmi kiállításon a viszonteladók, a divatipar és a média képviselőit látják majd szívesen. Az eseményeken ott lesznek a magyarországi és közép-kelet-európai jelentősebb cégek képviselői, a divatszakemberek, csakúgy, mint a közép-európai brit nagykövetségek munkatársai.