horoszkóp

Elfoglalták New Yorkot a napszemüveges ebek

2007.10.24. 15:55
Napszemüveges yorkshire terrierek, Gagarinnak öltözött spitzek és egy Basset Hound, aki stricinek hiszi magát. New Yorkban ismét megrendezték az éves jelmezbált kutyák számára.

Mivel a világ számos pontján, így az Egyesült Államokban is van külön kutyatulajdonosok számára rendezett divatbemutató, talán nem is csoda, hogy Halloween közeledtével az amerikaiak nem csak csokira éhes gyermekeiket, hanem négylábú kedvenceiket is különböző jelmezekbe öltöztetik. A kreatív gazdik New Yorkban, a Times Squaren, a Dog Day Masquerade-n, vagyis a Kutya Napi Jelmezbálon mutathatják be ruhakölteményeiket. Az első maszkabált 2005-ben rendezték meg, az idei eseményt pedig október huszonegyedikén tartották. 2007-ben a szervezők az Animal Haven menhely örökbefogadási programjára hívták fel a figyelmet a bohókás rendezvénnyel.

Doktor Szöszi

Egy ilyen esemény nem sokban különbözik a divatbemutatóktól. A kedvencek itt is meglehetősen extrém cuccokban vonulnak fel. Bár ez egy jelmezbál esetében bocsánatos bűn, a japánok kutyaszoba-mániája viszont kissé krónikusnak tűnhet. Az egyik tulajdonos, Grace Forster Portia névre hallgató yorkshire terrierjét például Reese Witherspoonnak, pontosabban Doktor Szöszinek öltöztette be. A maga is igen feltűnő póthajat viselő gazdi ezt egy szőke paróka, egy kis kabátka és egy rózsaszín napszemüveggel kívánta elérni. Úgy tűnik, ez a kiegészítő elengedhetetlen kellék a résztvevők számára. A tavalyi győztes például egy motoros szemüvegben feszített, a kék-fehér csíkos pulcsit viselő csivavára pedig egy elegánsabb darabot aggatott rá a gazdája.

Klikk!

Király, strici, űrhajós

Számtalan foglalkozás képviseltette magát versenyen. Az egyik Bassett Houndot "pimp"-nek, azaz stricinek szánták gazdái. Igaz, a ruhája inkább emlékezetett egy furcsa ízlésű nemes viseletére. Tequila, a csivava ennél jóval többre vitte, ő ugyanis az AFP információi szerint az egyik oroszlán az Oroszlánkirály című rajzfilmből. És most irány a jövő! Az egyik kreatív spitztulajdonos a hatvanas évek sci-fi sorozataiban látható űrruhákra kísértetiesen hasonlító jelmezbe öltöztette a Mindy és Dash névre hallgató kölyökkutyáit. Szegény Lajkának bizonyára nem volt ilyen menő kezeslábasa.

New York, New York

A zsűribe bekerült a Times Square egyik „nevezetessége”, a Meztelen Cowboy is. Robert John Burck fehér férfialsóban és cowboykalapban pengeti gitárját New York egyik híres pontján immár évek óta. Az ő tiszteletére több kutyára is feladták a jellegzetes szalmakalapot és a „Meztelen Cowboy” feliratú férfi alsót. Természetesen mások is lerótták tiszteletüket a világváros előtt. Petey-t, a négyéves yorkshire terrier New York-i metróbérletekből összeállított kabátot viselt. A mellső lábain lévő cipőcskékre és a sapkájára szintén rábiggyesztettek egy-egy kártyát. Bella, Petey „fajtatársa”, pedig Szabadság-szobornak öltözött. Bár az amerikaiak híresek patriotizmusokról, akadt két eb, nevezetesen Max és Herbie, akire a velencei gondolások hivatalos öltözékének mását adták rá.