Luxus a köbön: dubaji hotelmegnyitó 20 millió dollárból

kn
2008.11.23. 13:54
Dubaj történetének legnagyobb luxuspartija zajlott csütörtökön, hírességekkel, magyar képzőművészek által készített vizuális programmal és Kylie Minogue hangjával. Luxus a köbön: innen már nincs tovább.

Csütörtökön hatalmas celebáradat, látványos pirotechnikai bemutató és lenyűgöző, háromdimenziós videoanimáció kíséretében zajlott a dubaji Palm Jumeirah luxuskomplexum megnyitója. A 20 millió dolláros költségvetésű ünnepség kétségtelenül Dubaj történetének leggrandiózusabb partija volt.

Luxus a köbön

A 800 futballpálya alapterületű, mesterségesen kialakított sziget, a Palm Jumeirah, ahogyan azt neve is jelzi, egy pálmát ábrázol, amelynek ágain és törzsén luxus rezidenciák, bevásárlóközpontok, irodakomplexumok, éttermek és szállodák vannak elszórva, tetején pedig az ünnepség helyszínéül szolgáló, gigantikus Atlantis hotel magaslik. Az Egyesült Arab Emírségek eme gyöngyszeme, a Palm Jumeirah kétségtelenül a gazdagság és a fogyasztói lét csúcsa: luxus a köbön.

Jövő nyári úticél?

A nagyszabású csütörtöki megnyitó az arab világ elitjén túl számos hírességet vonzott. Hollywood alsóbb - Mary-Kate Olsen, Mischa Barton - és felsőbb kasztjai - Robert de Niro, Wesley Snipes, Charlize Theron - szép számban képviseltették magukat. A zenei élet krémje is felvonult, az élen Quincy Jonesszal, továbbá tiszteletét tette Janet Jackson, Lilly Allen és Natalie Imbruglia is, míg a zenei aláfestésről Kylie Minogue gondoskodott. A divatszakmából érkező meghívottak közül a wales-i tervezőt, Julien McDonaldot és az ikonikus brit modellt, Agyness Deynt érdemes kiemelni. Emellett pedig a sport világából is vonzott hírességeket az luxusesemény, Michael Jordan és Boris Becker is a látványos megnyitó vendégei között szerepelt.

Magyar látvány

Az ünnepségnek meglepő módon magyar vonatkozása is volt. A rendezvény vizuális része ugyanis két magyar képzőművészhez, Bordos László Zsolthoz és Kovács Ivóhoz fűződik, akik a luxusszálloda hatalmas homlokzatára vetített háromdimenziós videoanimációval kis híján műfaji rekordot döntöttek az este folyamán. Ennél látványosabb vizuális programmal csak az idén nyáron megrendezett pekingi olimpia büszkélkedhetett.

Atlantis, a jövő nyári úticél

A pálma alakú sziget ékköve, az Atlantis nevű luxusszálloda, amit akár a 21. század Titanicjaként is definiálhatnánk. A hotel 1532 szobával várja a világ legkülönbözőbb pontjairól ideérkező vendégeket, akiknek kényelméről a háromezer fős személyzet és 17 étterem 550 séfje gondoskodik. Az épületkomplexum szárnyait összekötő hídban lévő hiperluxus lakosztályok közel 4,5 millió forintba kerülnek egy éjszakára. Az Atlantishoz tartozik még egy aquapark, többek között egy mezopotámiai templomot mintázó vízicsúszdával, delfinsimogató programokkal, gyógyfürdőkkel és az épület belsejében rejlő óriási akváriummal. Az épület dekorációjában az art deco formák keverednek a Tiffany-hatásokkal, a marokkói színek és minták a távol-keleti motívumokkal.