horoszkóp

Minden hülyeségre licitálunk interneten

2008.03.25. 10:20
A több százezret érő kukoricapehely-darab csak egy azok közül az értelmetlen dolgok közül, amiket interneten megvásárolhatunk. A különféle dolgokra hasonlító ételeken kívül a legtöbbször potom áron juthatunk amulettekhez, vágyfokozókhoz. Persze az itthoni aukciós oldalak is bővelkednek az eszement tételekben, van, aki a régi kacatjait szeretné másra sózni. Ezekből szemezgettünk.

Ennivaló ökörségek

A múlt héten két Vancouveri iskolás lány felrakott az eBay-re egy kukoricapehely-darabot, ami Illinois államra hasonlított. Miután erről beszámoltak az újságok, az pehely ára hamar elérte az 1200 dollárt (200000 forint). Ezután az eBay megszüntette az aukciót, mert megszegte az egyik szabályukat, ami az ételek eladására vonatkozik. Érdekes.

Ezután a lányok elkezdtek egy Illinois alakú kukoricapehely-kupont árulni. Az erre szóló licitek elég lassan indultak be, sokáig alig érték el a száz dollárt. Néhány órával az aukció vége előtt viszont már 1325 dollárnál (kb. 216 ezer forint) járt ez a tétel is.

A Nagy Illinois-i Kukoricapehely köré egyébként rengeteg egyéb tétel szerveződött. A legdurvább talán, aki 225 ezer dollárét (36 millió forint) hirdeti a pehelyhez tartozó domaint.

Az ételeknél maradva érdemes megemlíteni egy másik, szintén most futó aukciót. Ebben a Snoopy fejére emlékeztető földimogyorót árul a kikiáltó. A licit egy dollárról indult, jelenleg hétnél tart. Furcsamód ezt nem kapták fel annyira, mint a kukoricapelyhet, pedig legalább annyira jó.

Aztán persze ott van még a sok között a pénisz alakú rántott hús is. Kisütve került az oldalra, öt dollárról indult a licit, végül kilencért ment el péntek reggel.

Ha teli a has, jöhet az ezotéria

Az egyik legjobb tétel az óriási aukciós katalógusban az a láda, amelyről a gazdája azt írja, hogy valami gonosz szellem lakik benne. Szép kis sztorit kerített a bordó tárgy köré, hogy felverje az árát. Sőt, még azt is belevette a leírásba, hogy ne licitáljon erre a termékre senki, csak néhány profi - nem derült ki, miben profi -, mert itt tényleg igazi szellemről van szó. Az eBayen egyelőre nagyjából 35 profi van, akik az induló 1 dolláros árat legalább 200-ig (kb. 40 ezer forint) feltornászták.

A láda megvásárlójának talán majd jól jön az a tízdolláros fülalakú , ami a tulajdonosa szerint mérhetetlenül nagy szerencsét hoz, ráadásul a földönkívüliek hagyták itt nekünk.

És vannak teljesen értelmetlen árucikkek is. Valaki egy kék pöttyöt árul, amely állítólag szerencsét hoz. Ráadásul számítógéppel rajzolt kék pöttyöt. Erre is licitáltak már jó sokan, hatvan dollárnál járnak. Egyetlen mentsége a posztolónak, hogy a végső ár 20 százalékát jótékony célra fordítja.

Érdekes módon arra az ablakra, amelyen állítólag Jézus arcképe egyszer csak megjelent, senki sem kíváncsi 10000 dollárért (kb. másfél millió forint). Pedig 2005-ben még a tévé is csinált róla riportot.

Nagy titkok tudói

Azokat a tételeket meg számba venni is reménytelen próbálkozás, amelyek valamilyen nagy titok birtokosává teszik az embert, ezáltal közelebb hozva őt „A Nagy Titok" megfejtéséhez.

Szinte minden oldalon találkozhatunk „garantáltan nyerő" szisztémával nyerőgépekhez, „tuti, hogy nyersz" lottótippekkel, az „ezzel biztos, hogy havi 10000 dollár lesz a kereseted eBay-en"-szlogennel kínált könyvekkel.

A hazai front

Természetesen áttúrtuk a Vaterát - az eBay itthoni megfelelőjét - is, de sajnos messze nem találkoztunk annyira ötletes termékekkel, mint az amerikai konkurensnél. Persze akadnak szépségek.

Olyanokkal találkoztunk, akik például szívesen megszabadulnának a gyerekkorukból visszamaradt vacakokkal, de azért szeretnének rajta keresni, így úgy döntöttek, megpróbálják a Rubik-kockákat, kindertojás figurákat, és egyéb fölösleges dolgaikat eladni.

Rajtuk kívül a viszonylag kicsi magyar bizarr szekció képviselői leginkább a potencianövelőket reklámozói.