Tizenhat éves lány lett az év arca

2004.12.06. 13:31
Szombaton tizennegyedik alkalommal választották meg Budapesten az Év Arcát. Az idei győztes egy tizenhat éves hódmezővásárhelyi lány, aki természetesen modellkedni akar, de szabadidejében lovakkal szeret foglalkozni. Nyereménye egy düsseldorfi fotózás.
Az Év Arca modellversenyt idén tizennegyedik alkalommal rendezték meg egy budai autószalonban. "Ez nem egy szépségverseny," - nyilatkozta a Velvetnek Ékes János, az Év Arca szervezője - "hanem egy tehetségkutató verseny modelleknek illetve leendő modelleknek. Idén tizenhét nagyon fiatal, tinédzser lány indult a versenyen. A győztesek számára rengeteg ajtó tárul ki. Példának okáért Dobó Katát - akit akkor még Kovács Katának hívtak - is egy Év Arca rendezvényen fedezték fel. Innen került az Éretlenek című sorozatba."

Az idei felfedezett

Tekintse meg képeinket!
A győztes, Patócs Lilla még csak tizenhat éves, és fél éve foglalkozik modellkedéssel. "Május óta voltak portfóliókészítések, és a Szigeten volt egy bemutatóm. El tudnám képzelni, hogy a modellkedéssel foglalkozzak később, de szeretnék lakberendezőnek is tanulni" - mondta el a nekünk félénk kislányhangján. A nyereménye egy düsseldorfi fotózás, aminek részleteiről Lilla még semmit nem tud. "Nagyon szeretek lovakkal lenni és a kedvenc tantárgyam a biológia" - húztuk ki az éppen hódmezővásárhelyi otthonában tartózkodó lányból nagy nehezen.

Fotós szemmel

A tizenegyedik kerületi szalonban tartott eseményt szakértő fotósunk inkább az Év Hasa névvel illette volna. Érthető, hiszen ő jó szokása szerint beszabadult az öltözőbe, a gyanútlanul vetkőző lányok közé, és volt alkalma felmérni őket. Neki a legjobban a készségesen pózoló Ambrus Titanilla volt, aki tökéletes arányaival vonta magára figyelmét. Fotósunk számára az est egyik legkellemesebb pillanat az volt, amikor az egyik lány levette előtte a pólóját. Egyetlen zavaró dologról emlékezett meg, arról, hogy egyik lány sem tudott járni a színpadon. Úgy közlekedtek, mint valami alienek, bár ebben valószínűleg a rájuk adott, furcsa szerkezetű magassarkú volt a ludas. Ha ebben is megtanulnak majd járni, akkor lehetnek igazi modellek, véli fotósunk.