horoszkóp

Mit kezdene Bruce Lee a kriptonittal?

2008.02.16. 10:00
Megmutattuk önöknek, hogy mi a filmtörténet tíz legjobb fegyvere a 20th Century Fox szerint, mire önök teletömték postaládánkat saját tippjeikkel. Mivel elvesztünk a rengeteg javaslat között, az a legszerencsésebb, ha ön dönti el, hogy az alábbi négy kategóriában mi vagy ki a legütősebb fegyver.

A Hi-tech fegyverek

Legtöbben önök közül a Predator, azaz a Ragadozó című film vulcan minigunját vagy helikopter-ágyúját (a magyar szinkron újításával élve, a nagypapát) hiányolták a toplistából. Bár többen felvetették, hogy maga az idegen is kiváló fegyver, azért Arnold Schwarzenegger csak elbánt vele puszta kézzel, pedig akkor még kormányzó sem volt. A technológiai újításokat felsorakoztató eszközök közül önök James Bond autóit, a Star Trek fézerét és a Csillagok háborúja birodalmi lépegetőit említették meg. Na meg, a lángszóróval kombinált impulzusfegyvert A bolygó neve: Halálból, amivel Ripley komoly irtást végez a leendő alien-utódokon.

A lefegyverző személyiség

Hogy mi Bruce Lee fegyvere? A válasz egyértelmű: ő maga. Eltekintve a MacGyver-féle találékonyságtól, Supermantől és a pókcsípéstől, kizárólag a pusztításra koncentrálva, ön szerint ki a filmtörténet leghatékonyabb hőse? A bőr alól elősikló pengékkel harcoló Wolverine, azaz az X-Men Farkasa? John Rambo? Leeloo az Ötödik elemből, aki bár két kézzel tömi a szájába a csirkét, simán megmenti az univerzumot? Esetleg az álmokban garázdálkodó Freddy Krueger? Vagy a hagymás bab, a kövér és a kékszemű?

A mainstream vonal

Előző cikkünkben ugyan felsoroltunk számos kardot, pisztolyt, ostort, önöknek ez mégsem volt elég. Hiányolták például Conan, a barbár kardját, ráadásul annyira, hogy egyik olvasónk szerint a film főszereplője inkább a fegyver, mint Schwarzenegger. Versenybe került még a Szellemirtók nyalábfegyvere, Michael Fox mankóba épített mesterlövészpuskája a Sakál napjából, Mel Gibson hatalmas pallosa a Rettenthetetlenből, és bármi - például a szigonypuska - Mad Max fegyvertárából. Meg a Blöff Desert Eagleje, ami kétségkívül a leginkább tekintélyt parancsoló. De elég ez a győzelemhez?

Megdöbbentő, de fegyver

Ford Fairlane hatalmas pusztítást végez sambucakoktélja és egy cigi segítségével, az Alkonyattól pirkadatigból megtanultuk, hogy vámpír ellen jó a szenteltvizes koton, és az idősebb Indiana Jones töltőtolla is roppant hatékony, ha a megfelelő helyzetben használják. És akkor még nem beszéltünk Gene Wilder péniszéről, ami a Vaklármában elég jól bevált. Ezek után nem újdonság, hogy utolsó kategóriánkban azokat a fegyvereket gyűjtöttük össze, amelyeken első ránézésre tökéletesen ártalmatlannak tűnnek. Végülis ki gondolná egy darab zöld kőről, hogy le tudja nyomni a a világ legtöbb emberfeletti képességgel megáldott humanoidját?