A divatos férfi újra egyszerűen önmaga lehet ha követni akarja a trendet, nem szükséges semmiféle iránymutatást követnie, s akarata ellenére macsóvá, vagy nőiessé válnia. Ez a tanulsága a 2004/2005 telére szóló, hétvégi párizsi bemutatóknak. Louis Vuitton szigorú bankár-eleganciát, Dries Van Noten romantikus kreációkat, Karl Lagerfeld hangsúlyozottan elegáns ruhákat, Martin Margiela a motorosok viseletét idéző rusztikus öltözetet kínált.
Louis Vuitton: elegáns öltöny és kígyóbőr aktatáska

Louis Vuittonnál az amerikai Marc Jacobs tervezte öltönyök elegánsak, sikkesek s fűszerük a nagy luxus: az antracitszürke és fekete öltönyökhöz cápa-, vagy kígyóbőrből készült aktatáskákat ajánl a tervező, aki mindezt legfeljebb a tweedből készült bluzonokkal, vagy kockás kabátokkal lazítja fel.

Dries Van Noten: selyem hajtóka, lágy színek

Tekintse meg képeinket!
Dries Van Noten finom, svájfolt zakókba és kabátokba öltözteti a férfiakat, de egy csöpp romantikával fűszerezi mindezt. A selyem hajtókák és a lágyabb színek, például a sötét fenyőzöld lágyabbá teszi a belga divatház ajánlatát.

Lagerfeld: csikóbőr cipő és perzsabárány bluzon

Lagerfeldnél a dandy stílus uralkodik: egy jogging nadrághoz kétsoros gyapjúzakót és csikóbőrből készült cipőt ajánl a német származású tervező. Jóval merészebb a perzsabárány szőrméjéből készült cippzáras bluzon, de a kevésbé bátrak számára akad klasszikus kabát perzsa béléssel. Ehhez a tervező szürke lurex inget, vagy narancsos sárga színű selyeminget, a lábakra sápadt zöld őzbőrből készült puha mokaszint javasol.

Margiela: vad motoros

Martin Margiela jóval rusztikusabb bemutatót tartott, amelynek mottója alighanem a motorkerékpár lehet: bőrből készült, kézzel varrt, béleltnek látszó farmert, vagy ügyes bevágásokkal ellátott, s ezáltal ülve is jól simuló bőrnadrágot kínál, s hozzá norvég mintás pulcsikat kínál, amelyeknek jacquard-mintáját kívülre fordította, vagy shetland-gyapjúból készült pulóvert, amelyre rávarrták a mellény elejét.

Yamamoto: színek, színek, színek

A japán Yamamoto vidám és szellemes oldalát mutatta meg: bár nála sem hiányoztak az urak számára alighanem elkerülhetetlen sörér öltönyök és kabátok, de ezeket erős - például piros - színfoltok tarkították: színes raglán szabású pulóver sárga, kék, vagy piros színben, esetleg egy piros bluzon rátett zsebekkel és vállpatnikkal. A férfidivat bemutató-sorozata hétfőn este ér véget Yves Saint Lauren Rive Gauche kollekciójával: az esemény azért kel különös figyelmet, mert most utoljára tervezett a márka számára az amerikai Tom Ford, aki áprilisban távozik a Gucci csoporttól, amelyhez az Yves Saint Laurent tartozik.