Nagyáruház-teszt: csak férfiaknak!

2006.12.19. 13:33
Miután novemberben felmértük, milyen női konfekciótermékek közül választhatunk, férfiolvasóink azonnal követelni kezdték a férfi konfekciót felmérő cikket. Nekik és hölgy hozzátartozóiknak szeretnénk kedveskedni körképünkkel, itt, a karácsonyi finishben. Figyelem! Szubjektív elemzés.

Még odaérhet

Öt üzletet vettünk szemügyre: a magyarok nagy kedvencét, a Springfieldet, a kamuausztrál AbOriginalt, a német turistaasszonyok mekkáját, a C&A-t, a körképekből kihagyhatatlan H&M-et és a Kenvelót. Inkább a fiatalemberekre, semmint a meglett urakra koncentráltunk (olvasóink ők, és magánemberként is többet találkozunk velük). Osztályoztuk a brandeket 0-5-ig, de olyan férfiruhaüzletet nem találtunk, ahol úgy gondolnánk, öt pontot érdemel a minőség-színvilág-modernség-ár együttható. Lássuk, mit tapasztaltunk.

Kenvelo, a pamutmammut

A Kenvelo annak kedvez, aki középáron akar jó sok pamutot, színeket és viszonylag jó minőséget. Itt a pamut nem papírvékony, a férfi boxerek pazar színösszeállításban kaphatók, és még a snowboardosokra is gondoltak. Kellemes, vízlepergetős anyagokkal. Kényelmes, utcai/szabadidő viselet, a pólókon néha kissé túlzó, nyomott mintákkal.

Osztályzat: 4
Kenvelóba öltözött férfival alapvetően járnánk, de azért van egy-két gyengébb darab az üzletben, ami megriasztana bennünket párválasztáskor.

AbOriginal, a kamu ausztrál

Ezt adják, képekben!

Az AbOriginal az ausztrál életérzést próbálja valami módon a magyar télbe lopni, pedig 100% madeinhungary. Áruházaik a Kenvelóhoz hasonlóan shopszerűek. Akad egy-két ötletesebb ruhadarab, de az alacsony árak, és a nagy trendek majmolása miatt főleg a peremkerületi diszkókba jósolunk kimagasló sikereket. Ottlétünkkor a Roxy rádió adása szólt, ami ugyanezt az érzést fokozta, sőt meg is erősítette.

Osztályzat: 2
Talpig AbOriginalba öltözött férfival végső elkeseredettségünkben járnánk.

C&A, a legnagyobb férfiosztály

A C&A-ban kellemes karácsonyi zene fogadott, mókusokról és szarvasokról énekeltek. Aztán egy tizenöt fős német asszonycsoportba botlottam, akik kulturáltan vásároltak együtt a magyar nyugdíjas hölgyekkel. Nemhiába, a C&A a német konfekció fellegvára, kétségkívül itt adták el a világon a legtöbb steppelt kabátot. Sok a termóanyag, és a csíkos, és a férfiosztály az összes vizsgált üzlet közül itt a legnagyobb, és elsősorban urakra orientált (pöpec selyem nyakkendők!). Sajnos a fiatalosságot itt még mindig a ciki halálfejes motívum fejezi ki.

Osztályzat: 3 és fél
Olyan fiatal férfival nem járnánk, aki kizárólag innen öltözködik, mert nem elegáns, 40 feletti uraknál más a helyzet.

Springfield, barát a mindennapokban

Sok médiában vagy politikában dolgozó fiatal ismerősömről tudom, hogy a Springfield rendszeres vásárlója, ezt az árak és az általunk tapasztalt minőség is indokolja. Van például gyapjúpulóver 6995-ért. Bár akad olyan kollégánk (média), aki néhány mosás után csalódott a ruhák tartósságában. Kétségtelen viszont, hogy egy reklámügynökséghez és egy pártirodába is bátran be lehet lépni Sprinfieldben, biztonságos.

Osztályzat: 4
Olyan férfival járnánk, aki Springfieldben van, de csak ha ügyel a színek ízléses kombinációjára.

H&M, csíkos, színes

A H&M legelőremutatóbb üzlet: fiatalos-lendületes-innovatív, a minősségről természetesen itt is megoszlanak a vélemények, de legalább addig biztosan jól néz ki benne az ember, amíg a mosásoktól el nem kopik. A svéd ruhatervezők ebben a szezonban valamiért úgy képzelik, hogy a férfi csíkos kell, hogy legyen, van ugyanis csíkos kapucnis pulóver, hosszú ujjú póló és sapka is. De legalább színesek a cuccok, és ha ez így megy tovább a következő szezonokban is, végre egyszer talán elhiszi a magyar férfi is, hogy nemcsak a barna, a zöld és a homokszín öltöztet.

Osztályzat: 4
H&M-be öltözött férfival járnánk, de csak ha nem keveri túl vadul a csíkost a csíkossal.

Mielőtt dühödt és/vagy unatkozó PR munkatársak hívogatnának minket a cikkben említett cégektől, ezúton jelezzük, hogy a táblázatban szereplő termékeket szúrópróbaszerűen választottuk ki a brandek lenyűgöző választékából. Tudjuk, hogy a mi leleteinken kívül vannak olcsóbbak és drágábbak is egy-egy kategóriában.

Kenvelo AbOriginal Springfield C&A H&M
boxer 1799 1495 2795 1190 -
sapka 1699 1495 3495 1690 695
kabát 16999 13995 16995 12900 14350
farmer 11 000 9995 13000 6990 9999
nyakkendő - - 5990 2990 -
sildes sapka 1699 1995 - 1990 1174
hosszú ujjú póló - - 2990 2990 2372
kapucnis pulóver 7599 6995 - 4990 5490