horoszkóp

Fura heroinista bátyók menetelnek a kifutón

2008.01.15. 14:30
Manapság a trendek a jó minőségű közízlést színesítik, már nem ciki az előző módi, mert egyszerre több szálon fut a divat. Mindannyiunk örömére a tudatosan, választékosan, egyedien öltözködő srácokból is egyre többet látni. Mielőtt viszont Martinit bontunk, véssük az eszünkbe: a szúrós pulcsik soha, de soha nem fognak eltűnni.

Friss hangulatú karaktereket és újbóli rácsodálkozást okozhat nekünk a magyar utcakép, egy divatanyag vagy a barátnő szőnyegére öntött ruhahalom. A sarkosan metroszexualitásnak is nevezett folyamatban a hímek lassan piaccá dagadva követelik a jussuk. Idehaza még mindig kevesebb divatos férfiruhát találni, mint nőit, ez a boltok arányán jól látszik. Beállított a Zara Men, és a dizájnéhes srácok is szolid, de saját osztályt kaptak a H&M-ben. Mindez egyelőre kisebb zavart és egyenöltözködést okoz, mint anno a zászlóshajó Springfield a kötöttáru arzenáljával.

De mi a helyzet most? Nézzük a globális trendeket, hiszen az internetes rendelésnek hála nem vagyunk boltokhoz kötve.

Tiszta tömbök. Anyagban, mintában, formában a korszellem a határozottságot diktálja. A stílust az adja, hogy egymást kiegészítő és feldobó darabokat válogatunk össze, amelyek együtt okoznak esztétikai hatást. Érdemes rákeresni: Helmut Lang, Burberry Prorsum, Dries Van Noten. Tipp: Következetes vásárlással lehet ezt az irányt tökélyre fejleszteni.


Túlméretezett, azaz oversized. Tovább dübörög a szűkfarmerláz, de a színes-kapucnis felsőket bővíteni lehet hatalmas és kényelmes kardigánokkal, akár térdig érő pulcsikkal. Bubifrizurával és jellegzetes napszemüveggel kombinálva kedvelt szigetországi viselet. Érdemes rákeresni: Bernhard Willhelm, Raf Simons. Tipp: Nagyon könnyű akár megvarratni is, csak jó anyag kell hozzá.


Szétkapott öltöny. A kifutókon fura heroinista bátyók menetelnek az öcsi lila ballagóöltönyében, rétegesen. Az öltönyös tavaszi szerelés letisztultabb ágának kellékei a kalap, a háromnegyedes szövetnadrág, zakó és szép bőrcipő. A boka fölé érő zokni szigorúan vádli alatt véget ér. Érdemes rákeresni: Junya Watanabe, Commes des Garcons. Tipp: A lázadó vagy akár a konform külsőhöz most tényleg elég kigőzölni a régi holmit, a szabás és válltömés hasonló.


Szexi védelem. Az oldalzsebes nadrágokba csúsztatható Parker tollak helyett a hangsúly idén a praktikus szabásra tevődik. Cserkészek, selyemalsós boxolók, tengerészek, nindzsák, ügynökök egyesülnek a hűs stílus égisze alatt. Érdemes rákeresni: Balenciaga, Viktor and Rolf. Tipp: Elegánssá a kimért szabás, a fényes golfcipő, és a szemöldökvonalnál elválasztott frizura teszi ezt a vonalat.